lauantai 12. toukokuuta 2012

Kämp Signé

Pikakelaus huhtikuun puolelle, jolloin vielä kykenin tekemään muutakin kuin aivastelemaan, hinkkaamaan silmiäni tomaateiksi tai makaamaan allergialääkityskoomassa sohvalla märisten väsymystä: olin juuri viettänyt pitkän päivän googlaten erilaisia villiyrttejä. Ja bang, sähköpostiini kolahti kutsu Kämp Signeen itse villiyrttikreiviltä Sami Tallbergiltä. Oi kyllä Sami, olen niin tulossa!


Jonnan tapaan minuakin vaivaa pieni oire nimeltä Sami-fanitus. Yritin kovasti miettiä, mistä se sai alkunsa, koska en ollut ennen tätä edes maistanut herran ruokia. Oliko se sitten joku Top Chef/Master Chef/mitänäitnyton -jakso, Glorian Ruoka&Viini -lehden palsta vai joku blogikolleegan hehkutus? En voi muistaa, mutta nielin joka tapauksessa karvaan pettymyksen, kun ymmärsin jääneeni paitsi Carelian Sami-ajoista. Byhyy. Onneksi keittömestarin uralle löytyi luonnollinen jatkumo Kämpin toisesta kerroksesta.

 Raitajuurta, aloniemen vuohenjuustoa, voikukkaa ja douglaskuusen neulasia 

Douglaskuusi, joka maistuu hieman sitruunaruoholle!
 
Jos muistelen ennakkoluulojani Kämp Signéstä, kuului niihin palvelun tiukkapipoisuus, kalliit hinnatetikettimäisyys ja suomalaiseen tyyliin lihakeskeisyys. Harhakuvia tietysti kaikki tyyni. Kämp Signen ruokafilosofia nojautuu vahvasti suomalaisuuteen, luomuun ja biodynaamisiin raaka-aineisiin, joihin on tuotu omantakeista twistiä villiyrteillä (joita Sami on muuten löytänyt Suomesta jo 64 lajia!). Perinteinen tiukkapipoisuus on pyritty lakaisemaan ravintolan oven ulkopuolelle ja menusta (tai viimeistään sen vierestä) löytyy annoksia myös vegaaneille. Hinnatkin ovat yllättävän kohtuullisia: neljän ruokalajin menun saa viidellä kympillä.

Saimme maistella ruokalistalta muutamia annoksia, enkä voinut muuta kuin rakastua päättömästi. Suosikkini oli alkuun tarjoilu raitajuuri-vuohenjuustosalaatti, ahvenen kanssa tarjoiltu emmervehnä tulee hyvänä kakkosena. Jälkiruoan erikoisjäätelön raaka-aine oli muuten ainakin vielä huhtikuussa salaisuus. Ken sen maun lähteen keksii, saa jälkiruokansa maksutta!

 Koivunmahlalla ja kallioimarteella maustettua maa-artisokkakeittoa (ja Jaanan kädet)

 Paistettua ahventa, hernepyreellä maustettua emmervehnää, villiruusuvinaigrettea, isomaksaruohoa ja vuohenputkea

Suklaakakkua erikoisjäätelölläPäivällisen Kämp Signéssä tarjosi Kämp Group.


Pssst. Illasta ovat kirjoittaneet myös Suolaa&Hunajaa, Kulinaarimuruja ja Dinner 4U2.

6 kommenttia:

 1. woot woot
  pikku mainostaja

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia oot saanu! Oli kyllä mielenkiintoinen iltapäivä!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että sinäkin tykkäsit näin paljon. Mää vaan kans niin tykkäsin ;-)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...