lauantai 15. maaliskuuta 2014

SOIJALLA JA SIENILLÄ TÄYTETYT CANNELLONIT

Siitä on jo kuusi vuotta, kun valmistin johonkin blogihaasteeseen ensimmäiset cannellonini ja pidin ruokaa hermoja raastavan työläänä. Nyt onttojen putkipastojen täyttäminen sujuu jo puolet nopeammin ja on liki terapeuttista.


Lyhenne TGIF ( = Thank God It's Friday) sai tänä vuonna ihan todellisen merkityksen, kun päätin ruveta tekemään vain nelipäiväistä työviikkoa. Olkoonkin, että tähän asti kaikki nuo vapaat perjantait ovat kuluneet neuvolassa / lääkärissä / hammashygienistilla / Ikeassa / tapettikaupoilla laukkaamiseen ja aikaa vastaan taisteluun - teoriassa minulla on nyt yksi kokonainen arkipäivä, jolloin ehdin ideoida, kokata ja blogata tänne Pumpkin Jamiinkin uutta sisältöä (lapsenhoidon ohella toki). Jee!

Nämä cannellonit tein eräänäkin perjantaina ylimääräisen vapaa-ajan humalluttamana ja kas, näidenkin täytteestä löytyy sekä soijarouhetta että sieniä. Taitavat olla tämän talven käytetyimpiä raaka-aineitani. Viime aikoina ne ovat olleet pääosassa ainakin soijabolognesepizzassa ja sieni stir fryssa.

Valmiista pastaputkista tehdyt cannellonit ovat siitä metka ruoka, että vihasin niiden täyttämistä vielä pari vuotta sitten, mutta keksittyäni oikean tekniikan täyttämisestä onkin tullut melkein terapeuttista. Täytyy vain huolehtia, ettei täyte ole koostumukseltaan liian jämäkää, löysää tai suurirakeista.

CANNELLONIT SOIJA-SIENITÄYTTEELLÄ

cannelloneja
800 g hyvää tomaattimurskaa
2,5 dl kermaa
(juustoraastetta)

Täyte:
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
1 rkl öljyä paistamiseen
1 dl soijarouhetta
2 dl vettä
½ tl suolaa
mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
ripaus savupaprikajauhetta
250g ricottaa
loraus (n. 2 rkl) tummaa balsamicoa tai sherryviinietikkaa

Valmista ensin täyte. Hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja putsatut sienet. Sienet saavat olla aika pieninä paloina, jotta mahtuvat pastaputkien sisään. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota hetki sipuleita. Lisää joukkoon kuiva soijarouhe. Pyöräytä pari kertaa lastalla, jotta soijarouhe saa imaistua mahdollisimman paljon öljyä ja makuja itseensä. Kippaa tämän jälkeen pannulle vedet kahdessa erässä koko ajan sekoittaen.  Kun soija on turvonnut, nosta pannu liedeltä ja lisää sienet, mausteet ja ricotta. Sekoita täyte tasaiseksi massaksi.

Täytä cannellonit. Itse hoidan homman niin, että nostan cannellonin pystyyn paistovuoalla niin, että putken toinen reuna on kiinni vuoassa, ja lusikin täytteet pienellä teelusikalla pastaputkilon sisään.

Kun kaikki cannellonit on täytetty, kippaa päälle tomaattimurska ja kerma. Halutessasi pinnalle voi lisätä myös juustoraastetta. Paista cannellonipaistosta 225-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.


3 kommenttia:

  1. Etkö sä esikeitä pastaputkiloita? :-o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En, kun eihän niitä saisi sillon täytettyä millään. Hyvin pastaputkilot ovat pehmenneet uunissakin :)

      Poista
  2. Tämä ohje tuli nyt ihan kuin tilauksesta. Canneloniputkia on kaapissa avattu paketti ja soijarouhetta tehnyt jo jonkin aikaa mieli huitasta huiviin sillälailla todenteolla :) Nyt sitten tiedetään mitä meillä syödään tänään :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...