perjantai 27. helmikuuta 2015

PARASTA JUST NYT - HELMIKUU

Helmikuussa shoppailin artesaanipastaa, join litroittain verigreippimehua, hullaannuin (taas) kaurapuurosta ja löysin kaupungin parasta take away -kiinalaista myyvän Chinamanin.


HELLA & HERKKU. Myönnän, että joulusuklaat vähän turvotti ja tammikuussa tuntui hyvältä rouskuttaa pelkkää kiiviä ja lehtivihreää, mutta nyt helmikuussa aloin himoita jo kunnon artesaanipastaa. Piipahdin siis pitkästä aikaa pastaostoksille Hellaan &Herkkuun, josta mukaan tarttui myös tapaslautaa, Merula-öljyä, 00-pizzajauhoja, Helsingin kahvipaahtimon papuja ja kiviset tarjoiluastiat. Lopulta "pastojen" loppusumma kassalla taisikin olla 51 euroa. Ou dear. Mutta ihan paras puoti! Käykää käykää käykää!

KAURAPUURO. Puuro nousee elämässäni hitiksi aina säännöllisin väliajoin, mutta mikäs siinä. Olen kaurapuurofani ja samalla myös iltapuurofani, sillä tykkään syödä puuroni nimenomaan iltaisin, jolloin sen valmistukseen ehtii ja jaksaa panostaakin. Keitän kaurahiutaleet aina maito-vesi -seokseen (fifty-fifty) ja sekoitan valmiiseen puuroon raejuustoa, pakastemarjoja, kiiviä, tyrnijauhetta ja kuivattuja luumuja. Voin taata, että sen annoksen jälkeen nälkä hiipii vatsaan vasta seuraavana päivänä lounasaikaan. Kaurahiutaleista suosin Fazerin Alku maistuvampia kaurahiutaleita, josta syntyy ehkä maailman pehmein puuro. Ennen ajattelin, ettei hiutaleilla ole niin väliä, ja ostin aina marketin halvinta, mutta nyt tekisi jo tiukkaa palata vanhoihin pikakaurahiutaleisiin.


VERIGREIPPIMEHU. Eikä mikään valmismehu, vaan itse verigreipeistä puserrettu nektari, jossa saa olla paljon hedelmälihaa seassa. Koko helmikuun olen kantanut greippejä kotiini niin paljon, että vihannespussit ovat ratkeilleet liitoksistaan. Viimeksi eilen ostin niitä 2,5 kiloa! Verigreippimehussa kutkuttaa paitsi addiktoiva maku, myös sen terveysvaikutukset. Jostain syystä tämän verigreippidietin aikana ei ole pahemmin turvottanut.

CHINAMAN @ TAPANILA. Jos tekin olette kuulleet huhuja, joiden mukaan Tapanilasta saisi Helsingin parasta nouto-kiinalaista, voin  paljastaa niiden pitävän paikkansa. Pieni puutalo, autenttiset punaiset take away -pahvilootat ja moderni (vaikkakin alkuun tosi hämärä) tilausjärjestelmä saavat meistä varmasti asiakkaan jatkossakin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...