sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Joulukranssi

Olin kai vuoden tai kaksi päälle parikymppinen, kun itsenäisyyspäivän vastaanoton katselun keskeytti se, että ystävä syöksyi askartelukorilleen ruveten tökkimään taiteelliseen tapaan koristeita pajukranssiin. Katsoin toimintaa kuin hullu puuroa päätellen, ettei se ole aivan normaalia, vaikka ystävä Tiimarissa työskentelikin. Joulukranssejahan saa valmiinakin kaupastakin.

Vuosi sitten ostin sen ensimmäisen omani. 2,90 maksanut helvetin ruma kultahärpäke koristi ainoana  kurvilaista kannabiksen katkuista rappukäytävää ja pelkäsin kuollakseni, että jokseenkin alkoholisoitunut naapurini keksii siitäkin syyn soittaa ovikelloa.  Mutta ainakin kranssi loi itselleni jotain alkukantaisen hyvää mieltä, jonka myöhemmin tulkitsin joulumieleksi.

En silti itkenyt, kun vanha kranssini hajosi syksyisessä muutossa. Sama kai se olisi, jos tilalle askartelisi jonkun vähän persoonallisemman, ajattelin, ja raahasin Tiimarista 40 euron edestä askartelutarvikkeita kotiin. Osa niistä kului joulukortteihin, mutta tällaista jälkeä syntyi kranssitarvikkeista:

 
Kranssin pohjana käytin Tiimarin alelaarista löytyneen oranssin pajukranssin, jonka maalasin hopeaspraylla jouluisemmaksi. Kranssin ympärille kiedottuun metallilankaan pujotin punaisia helmiä ja keskelle ripustin hopeisen kuusenkoristeen

Kai tällä tämän vuoden porskuttaa. Ensi vuonna sitten taas jotain uutta! 

3 kommenttia:

  1. Aahahha, taidan tunnistaa itseni tästä postauksesta! ;D Tiedätkö mitä ostin ensimmäistä kertaa elämässäni pari päivää sitten? KUUMALIIMAPISTOOLIN! Ja vieläpä Tiimarista ;) Ovessa on nyt ehkä "hiukan" överi joulukranssi, mut oh boy - se on ihana! Voin varottaa jos nyt, että muutaman vuoden päästä oot samassa tilanteessa kun mä... Ehkäpä tässä jouluaikaan voit tirkistellä mun aikaansaannoksia taas ÄfBeestä ;)

    VastaaPoista
  2. Hahaa, tunnistit oikein! Ja voi apua, suunnittelen jo nyt, minkälaisen kranssin väkerrän ens vuonna.

    VastaaPoista
  3. Hehe, toi sairaus ei sit parannu koskaan! Kerran kuun teet käsilläsi jotain, niin kynnys siihen että ostais kaupasta jotain valmiina puolestaan kasvaa ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...