lauantai 11. joulukuuta 2010

Kirje Korvatunturille.


Juu juu Joulupukki, olen ollut taas erityisen kiltti. Mutta vaikka saan tänäkin jouluna eniten iloa keksiessäni ja antaessani lahjoja rakkailleni, en malttanut jättää sinua pakettieni kanssa täysin mielikuvituksesi varaan.  Tässä siis muutamia lahjatoiveita. Toivottavasti tonttusi osaavat käyttää intternettiä.

Kuva mummin valokuva-albumista.
Jos jotkut, niin astialahjat ovat aina tervetulleita. Syksyllä hankitut uudet valkoiset vitriinikaapit ovat valloittavat, mutta niistä uupuu vielä ainakin kuusi Iittalan Essence kuohuviinilasia tusinasta sekä Göran Hongellin suunnittelemia Aarne-ryyppylaseja. En myöskään pahastuisi, jos paketista löytyisi Essencen maljoja ja valkoista Taikaa täyttämään vajavaista kokoelmaa. Marimekon turkoosia Sukat Makkaralla –kaadinta ja lasejakaan en voi rakastaa liikaa.

Kovasta kirjalahjastakin ilahdun, mikäli siitä paljastuu Hans Välimäen Ruokaa Ranskasta Hansin tapaan tai vihdoin ja viimein se kauan haluamani Hesarin Ruokatorstai, jonka jouluisen jatko-osan hankin jo jokin aika sitten. Myös yllätyskeittokirjat piristävät! Seuraavaa alkavaa vuotta viihdyttäisi puolestaan Glorian Ruoka&Viini –lehden tilaus.

En tiedä, laskevatko tonttusi joka viikonloppuisen viinien maistelun tuhmana olemiseksi, mutta silläkin uhalla rohkenen pyytää myös kunnollista viinipullon avaajaa. Pullo hyvää viiniä siinä kyljessä ei toki laskisi tunnelmaa. Myös kaikenlaiset ruokalahjat otan vastaan vesi kielellä, mikäli et voi tänäkään vuonna luvata, että Hakaniemen halli muuttaa naapuriini.

Keittiössäni on myös huutava pula tyylikkäistä (puisista) salaattiottimista. Tajusin myös eräs päivä, ettei minulla ole yhtään maljakkoa siltä varalta, että joskus erehtyisin saamaan vaikka leikkokukkia. (En tosin ole varma kannattaako maljakkoon vielä satsata, sillä luin vasta, että Iittala ottaa ensi vuonna  Kartio-maljakon uudelleen tuotantoon. Uuh! Must have!)

Uusi kotimme alkaa onneksi olla aika valmis, vaikka mielelläni vaihtaisin keittiön Ikea-pallit Eamesin tuoleihin. Ja jos keksit ratkaisun meidän sohvapöytäpulmaan, niin kerro heti! Tätä menoa olohuoneemme pysyy täysin pöydättömänä, vaikka alun perin haaveilin sinne jopa ruokapöytää. 

Loppuun vielä muutama irrallinen toive: matkaseuraa haaveilemilleni reissuille, Memento vivere –koru(ja), lämpimät villasukat ja vähemmän lunta ensivuodelle.

Ei tänä vuonna muuta. Hauskaa joulunodotusta!

Ps. Siltä varalta, että joku pukin pikku apuri eksyy oikeasti tätä listaa lukemaan, niin tunnustan organisoineeni jo ainakin kuohuviinilasit, Taika-astiat ja viinipullon avaajan muille tontuille ;)

5 kommenttia:

 1. Ihania toiveita! :) ja hyvä tuo loppumaininta, ettei pääse pukille käymään päällekkäisyyksiä.

  Minäkin kirjoitin tänä vuonna Pukille. Jätin kirjeen tosin strategisesti työhuoneen pöydälle, josko siitä joku innokas apuri sattuisi sen lukemaan.

  VastaaPoista
 2. Miten ois tätä sorttia: http://www.barkerandstonehouse.co.uk/images/uploaded/large/TGANCOFTLOAK_1_Large.jpg

  Omanlainen pöydänpinta jostain ja renkaat rautakaupasta!

  VastaaPoista
 3. Virpi: miunkin paperikirje on lojunut vihjaavasti jo varmaan kuukauden päivät hyllyn päällä. ;) Ajattelin pelata silti varman päälle ja kirjoittaa myös tällein sähköisesti, koska kaikki tontut eivät sitä kirjettä kuitenkaan ehdi näkemään.

  nakoi: hyvä idis!

  VastaaPoista
 4. Ehdin jo innostua tosta maljakon tuotantoon otosta, kun omamme hajosi pari vuotta sitten ja se on harmittanut tosi paljon. Vaan kun löysin iittalan sivuilta tiedotteen asiasta, niin siinä se maljakko olikin ihan eri mallinen kuin vanha. Vanha oli saman näköinen kuin kannu, mutta tämä näytti suoralta. Voi tylsyys jos näin on...

  VastaaPoista
 5. Tarza: juu se on samanmoinen kuin kartio-juomalasitk. En tiennytkään, että niitä on valmistettu myös kaatimen muotoisina. Mahtoi olla hieno! Ikävää, että hajosi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...