lauantai 4. joulukuuta 2010

25 Faktaa


1.       Inhoan listoja, enkä tee niitä vapaaehtoisesti ikinä. Kauppalistankin rustaaminen on suurta tuskaa.
2.       Podin viime keväänä niin kokonaisvaltaista ammatillista identiteettikriisiä, että laitoin hakupaperit sekä Perhoon että Roihikaan aikomuksenani opiskella itselleni kokin tutkinto. Heti ehdittyäni innostua tästä uudesta uranäkymästä menin kuitenkin ja allekirjoitin vakituisen työsopparin nykyistä koulutustani vastaaviin töihin.  Failure! Onneksi sentään tykkään työstäni.
3.       …johon liittyy oleellisesti kaukolämpö.
4.        …ja joka on niin miesvaltaisella alalla, että pelkään herääväni itsekin joku aamu parrakkaana.
5.       Muutin jokunen kuukausi sitten 27-neliöisestä yksiöstä 75-neliöiseen kolmioon.
6.       Vihaan kameraani hyvin syvästi. Valtakunta kunnollisesta järjestelmäkamerasta!
7.       Vein kuukausi sitten poikaystäväni yhden Michelin-tähden Demoon syntymäpäiväillalliselle, enkä ole toipunut siitä kokemuksesta vieläkään.
8.       Olen vähän allerginen ketjuravintoloille. En vaan kestä mitään sielutonta Chicos-paskaa tai ”klassiseksi italialaiseksi pastaksi” väitettyjä eineksiä, joiden hinta-laatusuhde on jokseenkin kyseenalainen lähes kahden kympin hinnoilla. Jos haluan palkita itseäni ravintolaruualla, saa annos olla ihan jotain muuta kuin lämmitettyjä pakasteita.
9.       Inhoan myös sitä, kun ihmiset ryhtyvät ruokapöydässä listaamaan aineksia ja ruokia, joista eivät pidä ja joita eivät siis todellakaan syö. HERRANJUMALA AIKUISET IHMISET! Jos jostain ei tykkää, voi sitä kuitenkin oppia sietämään. Ja jos makutottumukset ovat siitäkin huolimatta kuin kolmevuotiaalla, voi kypsyytensä osoittaa olemalla aiheesta edes hiljaa.  
10.   En muuten itse pidä pinjansiemenistä, tuoreesta korianterista, popcorneista tai punajuurikeitoista
11.   Lisäksi olen varmaan ainoa ihminen maailmassa, joka on inhonnut pekonia läpi elämänsä.  Mutta ei huolta, en pilaa muiden pekoninautintoa julistamalla sen yrjöttävyyttä ruokapöydässä.
12.   Suhteeni tomaattiin on kuulemma vähän pimee, jos poikaystävää on uskominen. En allekirjoita, mutta pakko puolustella, etten ollut aiemmin huomannut lisääväni tomaatteja lähes joka ruokaan.
13.   Minulla on kaksi kissaa, joista etenkin toinen on vähän läski. En ole oikein yhtään koiraihminen.
14.   Rrrrrakastan joulua. Olen just niitä, jotka himoitsevat lanttulaatikkoa toukokuussa ja askartelevat joulukortit viimeistään lokakuussa.
15.   Olen varma, että tiskikone edistäisi kokkausintoani entisestään. KUKAAN MUU tässä huushollissa ei tosin ole samaa mieltä. Mitä ihmettä?
16.   Olen koukussa JIMiltä näkyvään  Master Chef Australiaan, enkä malta odottaa suomiversion alkua!
17.   Olen kotoisin paikkakunnalta, josta jokaisella tuntuu olevan jokin mielipide (harvemmin positiivinen sellainen).
18.   Olen ylläpitänyt intternetissä  jonkinlaisia kotisivuja/blogeja/mitänäitänyton jo kymmenisen vuotta. Muistan, että ensimmäiset kotisivuni koodasin Geocityyn ja niiden taustakuvana oli semmonen epilepsiakohtauksen aiheuttava vilkkuva tähtitaivas. Nättii!
19.   Haluaisin hirveästi matkustaa tulevana kesänä Italiaan reissatakseni maan halki hyvän ruuan ja viinin perässä. Kuka lähtee mukaan?
20.   Haaveista puheen ollen, olen jo muutamia vuosia haaveillut omasta Pumpkin jam –kahvilasta. Ikuisuushaave, mutta jaksan silti spottailla sitä varten ideoita muista kahviloista. Koko ajan.
21.   Jos olen ensimmäistä kertaa italialaisessa ravintolassa, en malta olla tilaamatta pasta alla Normaa. Olen nimittäin syönyt sitä niin monesti ja niin monenlaisina versioina, että väitän tietäväni, milloin annos on valmistettu oikeaoppisesti ja rakkaudella ja milloin siihen on yhdistetty vain sieluttomasti sinnepäin jotain Normaan kuuluvia ainesosia.
22.   Pidän puolikuivista valkkareista ja pinot grisistä. Punaviinien kohdalla pidin ennen Australiaa parhaana viinimaana, mutta nykyään olen suvaitsevainen kaikelle muullekin. Eräs italialainen punaviini on jäänyt erityisesti mieleeni, muttei kuitenkaan niin, että muistaisin sen nimen. Failure!
23.   (Huh, onneksi nämä loppuu kohta!) Jos voittaisin pääpotin lotossa, matkustelisin paljon ja pitäisin työnteosta taukoa niin, että voisin opiskella sen kokintutkinnon (ja myöhemmin ehkä perustaa sen kahvilan…)
24.   Jamie Oliver on aika ihana. Samoin Henri Alén.
25.   Ja jos tänne blogiin nyt ikinä eksyy ketään uutta lukijaa, niin kerron vielä, että en syö kanaa enkä nisäkkäitä. Syyt ovat osin eettisiä, mutta tässä iässä tottumus ja makuasiat taitavat olla se pääsyy, miksi kebebin sijaan tilaan aina falafeleja.

5 kommenttia:

 1. Et kai vaan Forssasta ole ;D?

  Ymmärrän muuten niiin täysin ton tiskikone jutun! Itse ainakin kokkailisin huomattavasti enemmän, jos astiat saisi sitten heittää vaan koneeseen..

  VastaaPoista
 2. Haha, en mä nyt sentään FORSSASTA ;).

  Joo, tiskikoneellisena tulisi varmana tehtyä myös vähän työläämpiäkin kokonaisuuksia, kun ei tarvitsisi harmitella jokaista uutta puhdasta kippoa, jonka kaapista ottaa.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kiva, että viitsit listata faktat kohdasta 1 huolimatta. ;) Hauskaa luettavaa ja monta samaistumisen paikkaa.

  # 15 - Tiskikone, it's a must!
  # 19 - Bloggaajamatkaa vaan järjestelemään siitä, nih.

  VastaaPoista
 5. Bloggaajamatka Italiassa? Sinä sen keksit! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...