lauantai 14. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERIN LUUKKU 14


Onko joulua ja joulukalenteria ilman pehmeän tahmaista fudgea? No ei ole. Viime vuonna hämmensin fudget minttusuklaasta ja pähkinärouheesta, joten tänä vuonna pysyttelin vaihteeksi valkosuklaassa. Joulun maun näihin fudgeihin tuo pinnalle ripoteltu karkkimurska, jonka voi hyvin rouhia candy cane -karkkitangosta tai polka-karkeista.



JOULUFUDGE


1,5 dl sokeria
1,5 dl kermaa
1 dl vaaleaa siirappia
ripaus suolaa
50 g voita
100 g valkoista suklaata

Candy cane -karkkikeppi murskattuna (tai polka-karkkeja)

Kuutioi voi ja rouhi suklaa valmiiksi.

Kaada sokeri, kerma, siirappi ja suola kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Anna sitten poreilla hiljalleen n. 20 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. (Fudgemassa on valmista, kun pudotat muutaman tipan seosta lasilliseen kylmää vettä ja voit sen jälkeen muotoilla jähmettyneistä tipoista palloja.)
Lopuksi lisää kuumaan massaan vielä voi ja suklaa ja sekoita tasaiseksi.

Kaada fudgemassa leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Ripottele karkkirouhe fudgen päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä muutama tunti ja jaa sitten paloiksi. Nosta kovettumaan jääkaappiin. Seuraavana aamuna palaset kannattaa irrotella toisistaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...