maanantai 9. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERIN LUUKKU 9Juustoholistina olen huomaamattani haalinut kaappeihin mitä monimuotoisempia hilloja ja varmasti vielä monimuotoisemmilla hinnoilla. Onneksi tajusin viimein, että haaliminen on ollut aivan turhaa -- simppelit hillokkeet juustoille syntyvät nimittäin myös kotiliedellä ja puolet halvemmallakin. Tarvitset vain pussin kuivattuja hedelmiä (esimerkiksi viikunaa tai aprikoosia), vettä, kattilan ja haluamasi mausteet. Ja voilà!


JUUSTON RAKASTAJAN HELPPO VIIKUNAHILLO (1 prk)

  
200 g kuivattuja viikunoita 
2 dl vettä 
1 limetin mehu  
1/2 dl ruokokidesokeria  
½-1 vaniljatanko 

Poista viikunoista kovat kannat. Pilko viikunat pieniksi. Laita kattilaan viikunat, vesi, sokeri ja limetin mehu. Halkaise vaniljatanko, raaputa siitä veitsenkärjellä siemenet irti ja lisää ne sekä tanko kattilaan. Kiehauta seos samalla sekoitellen. Alenna sitten lieden lämpöä ja jätä hilloseos porisemaan.  Hillo on valmista, kun seos on keittynyt hieman kokoon ja viikunat ovat pehmenneet. Poista vaniljatanko. Purkita hillo puhtaisiin hillopurkkeihin ja jäähdytä. 

PSSST. Jos suunnittelette kotitekoisten hillojen keittelyä esimerkiksi pukinkonttiin, älkää unohtako viime vuoden blogijoulukalenterista löytyvää sitruuna-banaanihilloketta. Siinä vasta hillohitti!


4 kommenttia:

 1. Oi tämä olikin loistavavinkki minulle, jääkaapissa on tälläkin hetkellä yksi hylly täytetty kokonaan juustoilla :)

  VastaaPoista
 2. kauankohan tämä säilyy syötävänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kauan kunnes siihen ilmaantuu hometta ;). Säilyvyyttä edesauttaa lasiastian huolellinen sterilisointi (http://www.maku.fi/artikkeli/sailontaastioiden-kasittely) ja se, että purnukkaa säilyttää viileässä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...