maanantai 16. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERIN LUUKKU 16


Voiko perinteisen rosollin haastaa? Tämä ja vielä huominenkin luukku todistakoon, että VOI


PUNAJUURITZATZIKI


1 iso keitetty punajuuri
200 g kreikkalaista jugurttia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tuoretta timjamia
1 rkl punaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria

Raasta kypsennetty ja kuorittu punajuuri. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nosta jääkaappiin makustumaan ainakin muutamaksi tunniksi. Koristele punajuuritzatziki tuoreella timjamilla ennen tarjoilua.


4 kommenttia:

  1. WOU! Minkä kanssa tuota tarjoilit, mihin yhdistellen? Vai tuollaisenaanko?

    Minä päästän myös rosollin tänä vuonna vuosilomalle ja paikkaan punajuuren mentävän aukon balsamicopunajuurilla http://ruodussa.blogspot.fi/2013/12/rosolli-joululomalla.html . Mummulassa rosollia kuitenkin saa että ihan ilman ei pysty meinaan olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska en putkiaivoisena pysty ajattelemaan nyt muuta kuin jouluruokia, yhdistäisin punajuuritzatzikin ihan-minkä-tahansa joulupydästä löytyvään ;). Sesongin ulkopuolella valmistaisin tätä lampaan tai possun kumppaniksi ja ai että kun tätä muistaisi tehdä grilliruuan lisukkeeksi kesällä, kun on punajuuret ovat pieniä ja naattisia! Niin ja mielestäni tämä punajuuritzatziki sopisi myös couscous-salaattien kera ja rennosti myös falafelien kanssa. Ulkonäköhän tällä on kuin einespunajuurisalaatilla, mutta maku paaaaaaljon parempi :)

      Kävin kurkkaamassa balsamicopunajuuriasi ja täytyy varmaan itsekin tehdä niitä. Punajuuri on ehkä lempparein kaikista juureksista.

      Poista
  2. Tämä kuulosta niiiiin mun jutulta! En ois ikinä keksinyt yhdistää tsatsikia ja punajuurta, vaikka punajuurihummuskin on tuttu juttu. Kiitos!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...