torstai 5. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERIN LUUKKU 5



Huomisen itsenäisyyspäivän juhlimisen voi korkata periskandinaavisilla mustikkasillileipäsillä, joiden ainakin teoriassa piti toistaa Suomen lipun värejä (todellisuus näkyy alla). Aloita sillin valmistus jo tänään, sillä tekeytymisessä menee koko yö. Voit myös napata tästä idean jouluaaton kalapöytään. Mustikkasilli maistuu varsinkin keitettyjen perunoiden ja ruisleivän kanssa.


MUSTIKKASILLILEIPÄSET


160 g (1 pkt) matjesillifilettä
150 g ranskankermaa
2 dl pakastemustikoita
1 pienehkö punasipuli
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl kuivattua timjamia
mustapippuria

Lisäksi:
saaristolaisleipänappeja
smetanaa
ruohosipulia

1. Huuhdo silli kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperiin. Leikkaa sillifileet pituussuunnassa kahtia ja sen jälkeen noin sentin levyisiksi viipaleiksi.

2. Sekoita ranskankerman joukkoon jäiset mustikat. Kuori ja silppua punasipuli. Sekoita sipuli- ja tillisilppu ranskankermaseokseen. Mausta hunajalla, timjamilla ja mustapippurilla. Sekoita kastikkeeseen lopuksi silliviipaleet.

3. Anna mustikkasillin tekeytyä jääkaapissa yön yli.

4. Sekoita silliseosta kevyesti ja lusikoi saaristolaisleipien päälle. Pyörittele smetanasta kahden teelusikan avulla pienen pieni "muna" jokaisen leivän päälle ja viimeistele leipä ruohosipulila ja mustapippurilla. Voit myös tarjota mustikkasilliä  kalapöydässä keitettyjen perunoiden ja ruisleivän kanssa.

6 kommenttia:

  1. Kauniit leipäset ja kaunis väritys!

    VastaaPoista
  2. Oi kun on kauniita leipäsiä! Ei ole koskaan edes tullut mieleen yhdistää mustikoita ja sillejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mullakaan! Mutta toimii! Nyt tekisi vähän mieli testata muitakin marjoja sillin kanssa.

      Poista
  3. Vaude miten jännä ohje! Näitä pitää ehdottomasti kokeilla joku päivä! Kävis muuten Vappunakin =o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aivan varmasti kävisi vappuna. Juuri pari viikkoa sitten manasin (tätä samaa silliä tehdessäni), että miksi teen smetanasilliä ynnä muita vain jouluisin, kun ne olisivat todella ihana lisä myös kesällä varhaisperunoiden kanssa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...