tiistai 28. joulukuuta 2010

Bataattilaatikko


 
Joulupäivän lounas olikin öbaut tässä, kun napa ei sattuneesta syystä jaksanut vetää juuri mitään, vaikka mieli tekikin. Bataattilaatikon pyöräytin aamupäivällä samalla, kun T teki tuttavuutta uuteen silmäteräänsä pleikka kolmoseen ja GT5:een, ja mädin, smetanan ja sipulin liitto nyt vaan on aivan Tajuton isolla teellä. Onneksi kohta alkaa blinikausi!

Bataattilaatikon ohjeen nappasin muuten vanhan blogin puolelta. Uusi blogi on mitä mainioin tekosyy kierrättää ja muistella myös vanhoja reseptejä  ;)

1 kg bataattia
2 dl kermaa
1 dl korppujauhoja
1/2 dl siirappia
1 luomumuna
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottia
1/4 tl inkivääriä
 
n. 2 rkl korppujauhoja

n. 2 rkl voita

Kuori ja lohko bataatit. Keitä tai höyrytä palat kypsäksi. Valuta vesi pois ja survo bataatit. Lisää loput ainekset ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Kumoa seos voideltuun vuokaan. Ripottele pintaan korppujauhoja ja viimeistele pinta voinokarella.

Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.

4 kommenttia:

  1. Löysin uuteen blogiisi vasta nyt, ja blogisi näyttää kyllä tosi mukavalta. Ja tosi kiva, ettet lopettanut bloggailua, vaan uusi blogi antoi uutta inspiraatiota! :-)

    P.S. Bataattilaatikko on niin mun suosikki jouluruoista.

    VastaaPoista
  2. Täytynee kokeilla bataatilaatikon tekoa joskus itsekin, kun se tuntuu olevan niin monen suosiossa. Saimme juuri ystäviltä maistiaisiksi bataatti-vuohenjuustolaatikkoa - tuolla se pakastimessa odottaa huomista uudenvuoden lounasta! :)

    VastaaPoista
  3. Pistaasia: Aah, bataattilaatikkoa ja vuohenjuustoa? Kuulostaa taivaalliselta. Onneksi bataattilaatikko ei ole vielä niin vakiintunut jouluruoka, etteikö sitä voisi syödä muulloinkin :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...