perjantai 11. joulukuuta 2015

11. DIY JOULULAHJA: YRTTISUOLA


Itse valmistetut suolat ovat hauska joululahjaidea paljon kokkaavalle ystävälle tai perheenjäsenelle! Ne säilyvät hyvin, joten voit valmistaa suolat hyvissä ajoin. Kasvis- ja kalaruokia arvostavalla sitruunaiselle yrttisuolalle tulee varmasti käyttöä. Kokeile myös tattisuolaa: sekoita pariin desiin sormisuolaa  noin desi murskattuja kuivattuja tatteja.


DIY JOULULAHJA: YRTTISUOLA (2dl)


2 dl kalaharinsuolaa
3 rosmariinin oksaa
5 timjamin oksaa
1 tl kuivattua valkosipulia
1 luomusitruunan raastettu kuori 
1 rkl sitruunamehua

Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen. Sekoita suola ja kuivattu valkosipuli keskenään. Nypi sekaan yrttien lehdet, raasta sitruunasta kuori sekä purista mukaan sitruunan mehu. Sekoita ainekset keskenään. Levitä laakealle vuoalle tai leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja kuivaa suolaa uunissa noin tunnin verran tai kunnes kosteus on täysin poistunut. Aja valmis suola tasaiseksi tehosekoitimessa tai sauvasekoittimella. 
Käytä yrttisuolaa maustaessa kalaa ja vihanneksia.


 Pssst. Lisää jouluisia reseptejä löydät täältä.


2 kommenttia:

  1. summersailing12/12/15 22:59

    Kiitos ihan mahtavista ideoista, mitä olet keksinyt tämän vuoden joulukalenteriin! :) Olen seuraillut ruokablogiasi jo livejournal-ajoista ja täältä saa kyllä niin mainioita ideoita. Iso hatunnosto, kun jaksat väsätä tätä joulukalenteria, odotan näiden luukkujen "avaamista" suklaakalenteriakin enemmän :D Hyvää joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja tuhannesti kiitos kommentista! Kotiuduin just 6 yön reissulta New Yorkista ja ihan tippa linssissä luin siellä rapakon toisella puolella tätä palautetta. Mahtavaa, että pitkäaikaisempiakin seuraajia vielä löytyy. Makoisaa joulunaikaa <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...