keskiviikko 9. joulukuuta 2015

9. JOULUINEN VISPIPUURO


Aina ajoittain saan akuutin vispipuurohimon, eikä sitä kannata jättää hyödyntämättä. Niinä kausina meillä porisee marjapuurot monta kertaa viikossa saaden joka kerta niskaansa jotakin pientä twistiä. Tähänastisista vispipuuroista suosikkini on ollut omena- ja päärynäsoseesta keitetty versio ja kaikkien aikojen pahin kokeleeni sisälsi kuivattuja taateleita JA sokeria. Hyi yrjö.

Tämän jouluisen vispipuuron keitin ihan puolukoista, mutta halkaisin joukkoon myös yhden vaniljatangon ja viimeistelin potin kanelitangolla. Valmiin puuron nautin tietysti punaisen kulutusmaidon ja sokerin kera, mutta juhlavampaa siitä olisi tehnyt oikea vaniljakastike ♥.


JOULUINEN VISPIPUURO (neljälle)


1 l vettä
200 g / 4 dl pakastepuolukoita
Puolikas vaniljatanko
1 kanelitanko
1,5 dl mannasuurimoita
1 - 1,5 dl sokeria (ts. maun mukaan)
0,5 tl suolaa

Mittaa kattilaan vesi ja puolukat. Nakkaa mukaan myös halkaistu vaniljatanko sekä kanelitanko. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää mannasuurimot kattilaan hyvin vispaten, jotta suurimot eivät paakkuunnu. Jatka keittämistä sekoitellen noin 5 min. Mausta puuro lopuksi vielä sokerilla ja suolalla. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puuro kunnolla. 

Poista jäähtyneestä puurosta vaniljatanko ja kanelitanko. Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoa jouluinen vispipuuro sokerin ja rasvaisen maidon kanssa. 

Pssst. Lisää jouluisia reseptejä löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...