torstai 3. joulukuuta 2015

3. VUOHENJUUSTO-PUNAJUURIPATONGIT


Joulukalenterin kolmannesta luukusta hyppää pikkujoulujen yllättäjä!

Innostuin aiemmin syksyllä ihanan Peggyn pienistä punajuuriburgereista ja keksin kokeilla, miltä täyteidea tuntuisi hieman oiotusti valmiiden esipaistettujen patonkien välissä. No, todella hyvältähän se tuntui ja maistui! :D Jos olisin nyt järjestämässä vuoden kovimpia pikkujouluja, löytyisivät nämä patongit ehdottomasti bileiden tarjoilupöydästä!



VUOHENJUUSTO-PUNAJUURIPATONGIT


2 pientä esipaistettua patonkia
3-4 esikypsennettyä ja kuorittua punajuurta
200 g vuohenmaitojuustoa (sellainen pötkö, ei kiekkoa)
Voita paistamiseen
Juoksevaa hunajaa
Sormisuolaa
Mustapippuria
Timjami-ranskankermakastiketta (ohje alla)

1. Paista patongit uunissa rapsakoiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna patonkien jäähtyä hetki ennen leikkaamista ja täyttämistä.
2. Viipaloi vuohenjuusto noin 1/2 cm:n paksuisiksi siivuiksi. Viipaloi myös esikypsennetyt ja kuoritut punajuuret 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. 
3. Paista punajuuret molemmin puolin kuumalla pannulla voissa, n. pari minuuttia per puoli. Mausta hunajalla, pippurilla ja suolalla. 
4. Paista vuohenjuustosiivut keskilämmöllä, kunnes ne lämpenevät ja hieman sulaa.
5. Täytä patongit punajuuriviipaleilla, vuohenjuustolla ja timjami-ranskankermakastikkeella. 

Vinkki! Jos punajuuret ovat pieniä ja nuoria, voit paistaa ne pannulla myös ilman esikypsentämistä ja kuorimista, mutta huolellisesti pestyinä. Pidennä silloin kuitenkin paistoaikaa muutamilla minuuteilla.

TIMJAMI-RANSKANKERMAKASTIKE


150 g ranskankermaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
2 rkl tuoretta timjamia silputtuna
Mustapippuria 

Sekoita ainekset keskenään ja anna makustua heti jääkaapissa.



Pssst. Lisää jouluisia resepejä löydät täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...