sunnuntai 6. joulukuuta 2015

6. NUTELLATORTUT


Huomenta itsenäinen Suomi! Tänä vuonna korkkaan päiväsi kielen vievillä joulutortuilla, joissa perinteisen luumumarmeladin sijaan onkin täytteenä nutellaa.

Torttujen ohje on niin simppeli, että tämä on hyvä tilaisuus tuhlata päivittäistä bloginäkyvyyttä vastaamalla pieneen jouluiseen kyselyyn, jonka löysin Soppaa ja sirkushuveja  -blogista:

1. Lemppari jouluherkkusi?
Uunituoreet joulutortut ja suklaa, tietty. Joulupöydässä puolestaan laatikot ja rosolli. Inhokkeja ei kysytty, mutta sanon nyt nekin: vihreät kuulat ja lasimestarin silli - yööök.

2. Mitä toivot joululahjaksi itsellesi?
Äääh, en mä tiiä! Jotain jalkahoitojuttuja, uutta kameran jalustaa, lahjakorttia hyvään ravintolaan ja Robbie Williamsia olohuoneeseemme Suomeen keikalle?

3. Jouluperinne jonka toteutat joka vuosi?
Joulupukin Kuumalinja on katsottava vielä 31-vuotiaanakin ja aaton lounaaksi on pakko saada riisipuuroa rusinasopalla! Muuten olen aika joustava.

4. Kenen kanssa vietät joulua?
Viime vuosina olemme käyneet aina mummini luona riisipuurolounaalla, minkä jälkeen olemme siirtyneet Tuomaksen perheen pariin loppuillaksi. Tänä vuonna perinnettä joudutaan valitettavasti muuttamaan hieman mummini jouduttua kesäkuussa sairaalahoitoon.

5. Millainen olisi unelmiesi jouluaatto?

Lunta tarttis olla paljon ja vatsan pohjaton. Sit olis hyvä.

6. Voisitko viettää joulua lämpimässä, vai pitääkö jouluna olla lunta?
Voisin kokeilla ainakin kerran tai pari Karibian tai Thaimaan joulua, mutten usko, että siitä perinne tulisi. Kyllä joulu tarttee juhlia lumen, pimeyden ja skandinaavisten jouluruokien keskellä.

7. Paras jouluelokuva?
Love Actually on tietty ihan ykkönen, mutta viihdyn vuosittain hirveän hyvin myös The Grinchin parissa. Jostain syystä kukaan muu lähipiiristäni ei ymmärrä sen elokuvan hienoutta!

8. Lempijoululaulusi?
Pidän enemmän amerikkalaisista kuin kotimaisista klassikoista niiden iloisuuden takia. Whamin Last Christmas täytyy soida monta kertaa jouluna ja Hansonien kalssikkolevy Snowed in kuunnellaan ainakin pari kertaa läpi lahjavalvojaisissa.

9. Milloin koristelet joulukuusen ja miten?
Hyvissä ajoin ennen aattoa, jotta sen loistosta ehtii nauttia. Viime vuonna meillä oli pieni, reilun metrin korkuinen ruukussa kasvava kuusi ja luulen, että päädytään tänä vuonna samanlaiseen. Koristeita olen keräillyt vähän sieltä sun täältä vuosien varrelta, eikä niissä taida olla mitään yhtenäistä linjaa. Muutamaa lasista joulukuusenpalloa rakastan yli kaiken, mutta lapsen ja kissojen takia en ole uskaltanut ripustaa niitä kuuseen enää moneen vuoteen

10. Jouluaskarteluvinkki?
En ole hierveän askarteluhenkinen ihminen, mutta odotan, että saisin siihen inspiksen vaikkapa Blogiringin joulukalenteria seuraamalla!


NUTELLATORTUT


Voitaikinalevyjä
Nutellaa
1 kananmuna voiteluun
(Tomusokeria)
  
Sulata taikinalevyt. Leikkaa levyt kahteen osaan ja viillä kunkin taikinaneliön kulmat auki. Lusikoi nutellaa ja taittele taikinneliöt tähden muotoisiksi (vedä joka toinen sauma keskelle). Voitele tortut munalla ja paista 200-asteisessa uunissa 10-12 min. Huomaa, että nutella kestää paistamista huonommin kuin marmeladit, joten ole tarkkana, ettei nutellan pinta pala.  Anna valmiiden torttujen jäähtyä ennen taroilua ja koristele halutessasi tomusokerilla.

 
Pssst. Lisää jouluisia reseptejä löydät täältä.

1 kommentti:

  1. Ihana idea! Tämä varmasti uppoaa myös niille, jotka ei tavallisista tortuista tykkäile :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...