Vaikka eletään joulunaikaa, juureksia ei ole pakko syödä vain laatioiden tai rosollin muodossa. Joulukalenterin 16. luukusta löytyy paahdetut valkosipulijuurekset, jotka kaunistavat kattausta toki muinakin vuodenaikoina. Kannattaa kokeilla myös muita juureksia porkkanan ja palsternakan lisäksi! Esim. juuriselleriä tai mustajuurta.
PAAHDETUT VALKOSIPULIJUUREKSET
300 g porkkanoita
300 g palsternakkaa
Loraus rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
Ripaus mustapippuria
4 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
2 rkl oliiviöljyä
1 dl lehtipersiljaa
3 rkl kapriksia
Ripaus sokeria
Sorisuolaa
Mustapippuria
Kuori porkkanat ja palsternakka. Leikkaa ne pitkiksi ohuiksi lohkoiksi. Sekoita kulhossa lohkojen joukkoon rypsiöljy, suola ja mustapippuri. Hienonna valkosipuli ja lisää se joukkoon.
Kaada maustetut juurekset leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kaada kypsät lohkot kulhoon ja jäähdytä hieman.
Purista sitruunasta mehu, hienonna persilja ja kaprikset. Sekoita ne lohkojen joukkoon, lisää myös oliiviöljy ja ripaus sokeria. Anna makujen tasaantua hetki ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
Pssst. Lisää jouluisia reseptejä löydät täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti