keskiviikko 16. joulukuuta 2015

16. PAAHDETUT VALKOSIPULIJUUREKSET


Vaikka eletään joulunaikaa, juureksia ei ole pakko syödä vain laatioiden tai rosollin muodossa.  Joulukalenterin 16. luukusta löytyy paahdetut valkosipulijuurekset, jotka kaunistavat kattausta toki muinakin vuodenaikoina. Kannattaa kokeilla myös muita juureksia porkkanan ja palsternakan lisäksi! Esim. juuriselleriä tai mustajuurta.


PAAHDETUT VALKOSIPULIJUUREKSET


300 g porkkanoita
300 g palsternakkaa

Loraus rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
Ripaus mustapippuria
4 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
2 rkl oliiviöljyä
1 dl lehtipersiljaa
3 rkl kapriksia
Ripaus sokeria
Sorisuolaa
Mustapippuria


Kuori porkkanat ja palsternak­ka. Leikkaa ne pitkiksi ohuiksi lohkoiksi. Sekoita kulhossa loh­kojen joukkoon rypsiöljy, suola ja mustapippuri. Hienonna valkosipuli ja lisää se joukkoon.

Kaada maustetut juurekset leivinpaperilla peitetylle uunipel­lille ja paahda niitä 200-astei­sessa uunissa 15–20 minuuttia. Kaada kypsät lohkot kulhoon ja jäähdytä hieman.

Purista sitruunasta mehu, hienonna persilja ja kaprikset. Sekoita ne lohkojen joukkoon, lisää myös oliiviöljy ja ripaus sokeria. Anna makujen tasaantua hetki ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
Pssst. Lisää jouluisia reseptejä löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...