Joulukalenterin 13. luukun takaa paljastuu helpot nutellatryffelit, joiden ohjeen nappasin Kotilieden Jouluelämää -lehdestä. Näissä tryffeleissä on ihanan herkullinen ja pehmeä nutella-sydän ja jos et ole varovainen voi käydä niin, ettei ensimmäisestä erästä riitäkään lahjaksi asti popsittuasi niitä "muutaman" maistiaiseksi ;).
DIY JOULULAHJA: NUTELLATRYFFELIT (noin 25 kpl)
300 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 dl nutellaa
1 dl tomusokeria
Murskattuja hasselpähkinöitä
1. Paloittele 200 g suklaasta karkeaksi rouheeksi. Kiehauta kerma kattilassa ja nosta syrjään liedeltä. Lisää heti joukkoon suklaarouhe, nutella ja tomusokeri. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Kaada seos puhtaaseen kulhoon ja nosta jääkaappiin jähmettymään kahdeksi tunniksi.
2. Kauhaise ruokalusikallinen suklaamassaa ja pyörittele käsien välissä palloksi. Pyörittele kaikki tryffelit. Nosta tryffelit 15 minuutiksi pakkaseen.
3. Sulata loppu rouhittu suklaa juoksevaksi ja dippaa kylmät tryffelit suklaassa. Nosta haarukoiden avulla leivinpaperoidulle lautaselle kuivumaan. Ripottele pinnalle heti koristeeksi hasselpähkinämuruja ennen kuin kuorrute kovettuu.
Pssst. Lisää jouluisia reseptejä löydät täältä.
Ooooh, näyttääpä herkulliselta! ruokalahjat on kyllä ihania :)
VastaaPoistaPakko myöntää itsekin, että nämä oli ihan törkeen hyviä! :)
Poistahoi, kauankohan nää säilyy? uskaltaiskohan tehdä jo viikonloppuna oottamaan joulupyhiä?
VastaaPoista