lauantai 5. joulukuuta 2015

5. SUKLAISET SUOLATIKUTNämä hauskat, makean suolaiset naposteltavat bongasin Yummy Baker -blogia kirjoittavan Annamari Jukkolan viime keväänä ilmestyneestä Herkkuhetkiä-jälkiruokakirjasta. Kirja on liki härnäävän herkullinen ja olenkin halunnut vinkata siitä useasti myös teille, mutta jostain syystä kaikki kuvat, jotka kirjasta testaamistani herkuista olen ottanut, ovat olleet tähän asti silkkaa kuraa. (Ja ei, vika ei todellakaan ole ollut resepteissä vaan ihan kuvaajassa!)

Herkkuhetkiä on liki 200-sivuinen jälkkäriopus sesongin antimista. Sen reseptit on jaettu neljään osaan neljän vuodenaikamme mukaan ja jokaisessa osiossa loistamaan pääsevät vallitsevalle vuodenajalle tyypilliset raaka-aineet ja mausteet. Itse tykkään eniten kirjan niistä resepteistä, joissa klassikot ovat saaneet Annamarin käsissä hieman twistiä. Vai miltä kuulostaa nutellabruleet ja grillissä valmistettu pullavanukas? Kuvitus kirjassa on kaunis, mutta mitä muutakaan se voisi olla, kun kameran takana on häärännyt itse Yummy Baker.

Olisiko tässä muuten oiva lahjavinkki kotileipurille, jonka kokoelmista ei Herkkuhetkiä vielä löydy? :)

Nämä suklaiset suolatikut katosivat meillä saman tien parempiin suihin, vaikka kukaan ei varsinaisesti edes pidä suolatikuista. Kuorrutteina käytin nonparelleja ja piparimuruja, mutta niiden tilalla voi käyttää myös kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta. Kannattaa kokeilla!

 

SUKLAISET SUOLATIKUT

 

Tarvitset:
Suolatikkuja
Tummaa suklaata
Piparimuruja / nonparelleja / pähkinämuruja tmv.

Sulata suklaa vesihauteessa. Laita piparimurut, nonparellit ja muut kuorrutteet sopiviin kulhoihin tai lautasille. Kasta suolatikkujen päät sulassa suklaassa ja anna ylimääräisen suklaan valua pois. Pyörittele tikut kuorrutteissa niin, että nonparellit, piparimurut ym. tarttuvat kiinni suklaaseen. Aseta suolatikut pystyyn pieniin lasipurkkeihin tai muuhun telineeseen ja anna suklaan jähmettyä.

Ohje: Annamari Jukkola: Herkkuhetkiä, jälkiruokia sesongin antimista. 


Pssst. Lisää jouluisia reseptejä löydät täältä.

2 kommenttia:

  1. Tikut on taatusti hyviä, sillä suolaisen ja makean kombo on aina silkkaa sydäntä. Mutta tuo tyttö!!! Mikä ihana ihana ihana neiti <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...