Aattoon on enää 10 yötä! IIIK! Nyt sassiin suunnittelemaan tulevaa joulumenuuta ja muita pyhien kattauksia!
Yritän joka vuosi ideoida pyhiksi uusia salaatteja ja kepeämpiä lisukkeita, jotka tasoittaisivat joulun ajan ähkyä. Tässä jälleen yksi varteenotettava salaattikokelas, jonka löysin Hesarista Pipsa Hurmerinnan instagramkuvan vinkkaamana. Kyseessä on Marlow and Son's -nimisen brooklynilaisen raflan ylevä talvinen porkkanasalaatti, jossa raa'at porkkanat ja punakaali on aateloitu paahdetuilla manteleilla ja kirkastetulla voilla. Ihan sairaan hyvää! Suosittelen kokeilemaan.
TAIVAALLINEN PORKKANA-KAALISALAATTI
50 g kirnuvoita
2 dl kokonaisia, kuorellisia manteleita
4 isoa porkkanaa
300 g punakaalia
1 dl korianterinlehtiä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
Sormisuolaa
Mustapippuria myllystä
Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä sivuun odottamaan.
Paista manteleita kuumalla, kuivalla paistinpannulla tai kuumassa uunissa, kunnes ne saavat kauniin värin. Hienonna mantelit krouveiksi paloiksi. Kaada joukkoon sulatettu voi siten, että hera jää kattilaan. Anna jäähtyä sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet.
Kuori porkkanat ja siivuta ne juustohöylällä tai vihannesleikkurilla pitkiksi lastuiksi. (Laita kylmään veteen odottamaan, jos et kokoa salaattia heti.) Viipaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi.
Sekoita öljyyn sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos porkkana-kaaliseoksen joukkoon. Lisää korianteri ja manteli-voiseos. Sekoita hyvin.
Ohje: hs.fi
Pssst. Lisää jouluisia reseptejä löydät täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti