Vihjasin persimon-vaniljatorttujen yhteydessä tehneeni persimoneista jotain muutakin ihanaa. Ja tässä se ihanuus tulee: taivaallinen dukkah-persimonsalaatti. Ihastuin ideaan dukkah-seoksessa pyörineistä karamellisoiduista persimoneista heti löydettyäni reseptin Soppa365 -sivustolta ja lähdin salamana kauppaan. Matkalla vaihdoin vain vuohenjuuston pehmeään sinihomejuutoon sekä pekaanipähkinät macadamianpähkinöihin, joista pidän itse enemmän. Ihanaa ihanaa ihanaa!
DUKKAH-PERSIMONSALAATTI (4-6 annosta)
4 persimonia
50 g
voita
4 rkl
ruokosokeria
1 dl
dukkahia (ohje alla)
2 l
salaattisekoitusta
300 g
pehmeää sinihomejuustoa
2 dl macadamiapähkinöitä
2 dl
lehtipersiljaa
Appelsiinivinegrettiä (ohje alla)
Huuhtele persimonit ja poista kannat. Lohko hedelmät muutamaan palaan.
Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Paahda seosta 3 minuuttia koko
ajan sekoittaen, kunnes voi-sokeriseoksesta tulee kinuskin väristä. Paahda hedelmiä 1 minuutti molemmin puolin, kunnes pinta saa hieman
väriä. Nosta ne lautaselle jäähtymään ja pyöräytä dukkah-mausteessa.
Huuhtele ja revi salaatti tarjoiluvadille. Pirskottele osa vinegretistä
salaattiin. Lisää lohkottu vuohenjuusto, pähkinät ja sharonit salaatin
pinnalle. Hienonna persiljanlehtiä päälle.
DUKKAH-MAUSTESEOS
2 rkl
pinjansiemeniä
2 rkl
pistaaseja
2 rkl
kuorittuja manteleita
2 rkl
korianterinsiemeniä
1 tl
chilijauhetta
2 tl
juustokuminaa eli jeeraa
1 rkl
seesaminsiemeniä
Paahda aineksia seesaminsiemeniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä 4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksua.
Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi.
Paahda lopuksi myös seesaminsiemeniä pannussa keskilämmöllä 1-2 minuuttia. Sekoita seesaminsiemenet mausteseokseen.
APPELSIINIVINEGRETTI
0,5 dl
appelsiinin mehua
0,5 dl
sitruunan mehua
0,5 dl
oliiviöljyä
0,5 rkl
juoksevaa hunajaa
0,25 tl
suolaa
Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
Pssst. Lisää jouluisia reseptejä löydät täältä.
Ihana salaatti! Dukkah on <3
VastaaPoistaDukkah todellakin on <3.
PoistaNam! Näyttää tosi hyvältä. Dukkah on minulle vielä vieras.. mutta menee testiin. ;)
VastaaPoista