maanantai 21. joulukuuta 2015

21. PERUNABLINIT


Perinteisen blinin herkumpi serkku on perunablini, joka ei häviä tattariversiolle muussa kuin valmistukseen kuluvassa ajassa.  Perunabliniä kun ei tarvitse kohottaa hiivall. Täytteenä perunablineissä  voi käyttää ihan niitä samoja mätejä ja smetanoita kuin tavisblineissäkin. Mmmm, saispas mätiä!

Ps. Resepti kuvassa näkyvään ihanaan omenaiseen sienisalaattiin on tulossa huomenna!


PERUNABLINIT (alkupalaksi neljälle)


Noin 400 g keitettyjä jauhoisia perunoita
2 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Ripaus jauhettua muskottipähkinää
Voita paistamiseen

Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori ja soseuta ne hieman jäähtyneinä.

Erottele kananmunien keltuaiset valkuaisista. Sekoita perunasoseen joukkoon kerma, vehnäjauhot ja keltuaiset. Mausta seos suolalla ja muskottipähkinällä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele perunamassan sekaan. Jos taikina jää liian paksuksi, lisää tilkka kermaa.

Paista taikinasta pieniä blinejä voissa lettu- tai blinipannulla. Pidä blinit tarjoiluun asti kuumina 50-asteisessa uunissa. Tarjoa samojen täytteiden kanssa kuin tavallisiakin blinejä.


Pssst. Lisää jouluisia resepejä löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...