Ihanaa joulukuun ensimmäistä teille täältä Bangkokin lämmöstä! Kirmasin tänne kaamosta pakoon, mutta en suinkaan jättänyt teitä ilman joulukalenteria. Onhan tämä perinne vuodesta 2012!
Kulunut syksy on ollut rankahko. Pääni on ollut täys räkää ainakin 24/7, arki ultimate kiireistä, laps erittäin huonosti öitään nukkuva ja loka-marraskuun pimeys liki tappavaa. Iltaisin on ollut kivempi tökkiä ja lääppiä farm heroes sagaa kuin päivittää blogia, ja sen kyllä huomaa tästä kokoon kuivuneesta blogistakin. Pahoittelut siitä (jälleen kerran)!
Blogihiljaisuudesta huolimatta kulisseissa on kuhissut, kun keittiössäni on tuoksunut kaneli ja lanttu varmaan syyskuusta lähtien ja kaikki viikonloppujen aurinkoiset tunnit ovat tuhraantuneet joulukalenterireseptien toteutukseen ja kuvaamiseen. Tällä kertaa olen tosin ollut hitusen armollisempi itselleni ja unohtanut esim. askartelun ja turhan ruokastailauksen. Kuvat on kaikki otettu noin viidessä minuutissa heti ruokien valmistumisen jälkeen - joskus jalustan kanssa, joskus ilman. Viime vuonna muistan käyttäneeni hyvin paljon (liikaa) aikaa kuvaamiseen ja suhtauduin muutenkin aika pedantisti koko kalenteriin, mutta sillon harrastusta ei haitannutkaan esim. päivätyö ja vajaa kaksivuotias taapero.
Halusin aloittaa tämän vuoden kalenterin Yummy Bakerilta lainatuilla suklaakolmioilla, jotka korvamerkkasin jo vuosi sitten itselleni muistiin. Nämä kolmiot ovat rapsakka lisä vaikka pikkujouluherkkuihin tai paketointitalkoiden eväisiin. Tuo cracker-pohja ja -täyte oli minusta aika muikea idea, sillä omaan pienen pakkomielteen keksin ja suklaan liittoon (aaaa se Fazerin keksicrisp -suklaa mmm...). Kannustan kokeilemaan näitä!
RAPEAT SUKLAAKOLMIOT (20 KPL)
Pohja:
Cracker-keksejä
Täyte:
100 g crackereitä
2 dl ruokosokeria
50 g voita
0,75 dl kermaa
Kuorrute:
200 g tummaa suklaata
Hasselpähkinöitä
Kuivattuja hedelmiä ja rusinoita
Ihanaa, teet taas joulukalenteria. Tänne siis joka aamu, kiitos! :)
VastaaPoistaTiina
Minä kävin juuri viikonloppuna etsimässä täältä saaristolaisleivän reseptiä, jota muistin testanneeni viime vuoden kalenterista. Samalla tuli käytyä läpi kaikki viimevuoden luukut. Mahtavaa, että kalenterisi on täällä taas!
VastaaPoistaIhana kuulla, että joulukalenterista innostuu muutkin kuin tekijänsä :).
PoistaJa se saarstolaisleipä on muuten niiiin hyvää!
Marin joulukalenteri, hyvä hyvä!
VastaaPoistaPerinnettä olisi ollut sääli katkaista.
Hear hear! :D
PoistaIhanaa kun jaksat. Ja nyt lomailet oikein olan takaa!
VastaaPoistaLomat on nyt lusittu ja akut ladattu. Pari luukkua vielä puuttuu, joten niitä ideoimaan! :)
Poista