torstai 11. joulukuuta 2014

LUUKKU 11: OMENAINEN NYHTÖPULLA

Karamellisoiduilla omenilla täytetty mehevä ja näyttävä nyhtöpulla on rennon kahvipöydän keskipiste. Laita pullapitko tarjolle laakealle vadille kokonaisena ja anna vieraiden nyhtää oma palansa!
 
 

OMENAINEN NYHTÖPULLA

 
2.5 dl täysmaitoa
75 g huoneenlämpöistä voita
25 g tuorehiivaa
1 tl vaniljasokeria
7-8 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmunaa
 
Täyte:
3 omenaa
2 rkl fariinisokeria
1 dl omenamehua
3 rkl voita
3 rkl sokeria
2 tl kanelia
 
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Yhdistä maito ja murennettu hiiva. Sekoita. Lisää joukkoon vielä muna, sokeri, vaniljasokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot sekä voi taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinaan alla kaksinkertaiseksi.
 
Kun taikina kohoaa, valmista täyte. Kuori ja kuutioi omenat pieniksi. Karamellisoi omenoita ja fariinisokeria voissa pannulla hetki. Lisää joukkoon omenamehu ja paista kunnes mehu hieman haihtuu ja muuntuu siirappiseksi.

Voitele leipävuoka voilla.
 
Kaulitse kohonnut taikina jauhojen avulla isoksi n. 1 cm paksuiseksi levyksi. Voitele levy pehmenneellä voilla, levitä päälle sokeria ja kanelia. Leikkaa levystä 4-6 kaistaletta ja asettele ne päällekkäin siten, että väliin karamellisoituneita omenia. Leikkaa kaistaleesta neliöitä ja asettele ne pystyasennossa vuokaan. (Hyvä kuvitettu esimerkki vaiheista löytyy esim. täältä.)
 
Anna pullan nousta 30 minuuttia liinan alla. Paista 180 asteessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes kypsää.
 
Pullan idea lainattu Liemessä -blogista.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...