Joulun aikaan
jääkaappiin kasaantuu herkästi sekalainen seurakunta erilaisia jämäpaloja graavi- ja savulohesta. Niitä voi tietysti hotkia sellaisenaan mehevän saaristolaisleivän kyljessä, mutta yhtä hyvin niistä voi jalostaa tällaisen tuhdin ja ihanan uuniruuan vaikka välipäivien evääksi. Olen viime kuukausien aikana innostunut kokkamaan aika paljon nimenomaan riisilaatikoita ja ne tuovatkin toivottua vahtelua iänikuisille pasta- ja perunalootille. Kannattaa kokeilla!
LOHIRIISILAATIKKO (kuudelle)
2 keitettyä kananmunaa
5 dl maitoa
3 kananmunaa
300 g graavi- tai savulohta
1 luomusitruunan raastettu kuori + mehu
Nippu tilliä
Suolaa ja valkopippuria
Voita
Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna keitetyt kananmunat. Suikaloi lohi.
Yhdistä suuressa kulhossa keitetty riisi, hienonnetut keitetyt kananmunat ja lohi. Mausta suolalla, pippurilla, raastetulla sitruunamehulla ja hienonnetulla tuoreella tillillä. Maistele, jotta saat suolan ja muut maut balanssiin. Kaada seos sen jälkeen voideltuun tai öljyttyyn uunivuokaan.
Sekoita kananmunat ja maito keskenään ja kippaa nekin vuokaan. Tasoita pinta haarukalla painellen. Vuole päälle vielä voilastuja.
Paista 175-asteisessa uunissa n. 35 min. Ennen tarjoilua purista laatikon päälle vielä sitruunanmehua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti