tiistai 16. joulukuuta 2014

LUUKKU 16: UUNISSA PAAHDETTUA LANTTUA JA VIHREITÄ PAPUJA

Jos joululaatikot eivät aattona innosta, voi ne korvata hyvin uunissa paahdetuilla juureksilla. Tässä esimerkki erinomaisesta lanttulooran korvikkeesta!


Sain syksyllä käsiini arvostelukappaleen Chocochilin Elinan uudesta muhkeasta Vegaanin keittiössä -kirjasta. Aion kirjoittaa opuksesta vielä oman postauksen, mutta sitä ennen isken haukkana kiinni reseptiin, jonka ajattelin heti ensi silmäyksellä sopivan joulukalenteriini. Kirjan sivuilla tämä ruoka tunnistaa nimeä uunissa paahdettua lanttua, kikherneitä ja vihreitä papuja, mutta itse jätin keitetyt kikherneet pois. Jos niitä kuitenkin haluaa lisätä ruokaan, kannattaa ne nakata lanttujen sekaan samaan aikaan vihreiden papujan kanssa ja sen jälkeen kuumentaa kokonaisuuttaa vielä pari minuuttia uunissa.

UUNISSA PAAHDETTUA LANTTUA JA VIHREITÄ PAPUJA


Vajaa kilo lanttua
Mustapippuria myllystä
3 rkl öljyä
½ tl jauhettua muskottipähkinää
2 tl siirappia 
1 tl suolaa
300 g pitkiä vihreitä papuja
½ dl paahdettuja ja suolattuja pähkinöitä, esim. cashew tai maapähkinä

Kuori ja kuutioi lanttu sopiviksi suupaloiksi. Yhdistä kulhossa öljy, muskottipähkinä, mustapippuri ja siirappi. Pyörittele lanttukuutiot mausteöljyssä ja levitä seos uuninpellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla. Paahda lanttukuutioita 225 asteessa noin puolisen tuntia tai kunnes lantut ovat pehmeitä ja saaneet hiukan väriä.

Kun lantut ovat uunissa, keitä vihreitä papuja suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Kaada vesi pois. Kun lantut ovat paahtuneet, sekoita pavut joukkoon. Ripottele lopuksi suolapähkinät ruoan sekaan.
2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...