lauantai 6. joulukuuta 2014

LUUKKU 6: JÄÄDYTETTY MINTTUSUKLAAKAKKU

Vaikken olekaan se maailman isänmaallisin ihminen, on Suomen itsenäisyyspäivä mielestäni aina kakun arvoinen juhla. Kun lasissani on lämmintä glögiä ja lautasellani iso pala kielelle sulavaa, jäädytettyä minttusuklaakakkua, saatan jopa hetkeksi unohtaa miten tylsää itsenäisyyspäivän vastaanoton seuraaminen itse asiassa on. Onnea Suomi!
 
 
 

JÄÄDYTETTY MINTTUSUKLAAKAKKU (8-10 ANNOSTA)

 
Pohja:
175 g mintun makuisia täytekeksiä (esim. Domino)
35 g voita
 
Täyte:
50 g voita
200 g tummaa suklaata
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa
200 g minttusuklaata (esim. After Eight)
 
1. Murskaa keksit tehosekoittimessa jauhemaiseksi. Sulata voi ja sekoita se keksijauheeseen. Painele  seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 22cm) pohjalle.
 
2. Valmista täyte. Sulata voi kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Sammuta liesi ja anna suklaan sulaa välillä sekoittaen. Jäähdytä seos viileäksi. Vatkaa jäähtyneeseen suklaaseokseen keltuaiset hyvin sekoittaen. Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen vaahdoksi omissa kulhoissaan. Sekoita vaahdot vuorotellen suklaaseokseen.
 
3. Kaada kolmannes täytteestä keksipohjan päälle ja painele pinnalle muutama minttusuklaa. Tee toinen ja vielä kolmas samanlainen kerros. Leikkaa 3-4 minttusuklaata kolmioiksi ja paina ne kevyesti kakun pinnalle. Peitä kakku vielä varovasti kelmulla ja nosta pakastimeen yön ajaksi.
 
4. Ota kakku pakastimesta 15-20 minuuttia ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoan reunoista ohutteräisen veitsen avulla ja nosta vadille.
 
Ohje Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin kirjasta Hyvää Joulua.

 
 

2 kommenttia:

  1. Täytyyhän tätäkin kommentoida (vaikka jälkijunassa), koska
    a) minttusuklaa
    b) jäädytetty suklaakakku, ja
    c) minttusuklaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama abc sai mutkin kokeilemaan tätä. Ihan törrrrkeen hyvää, vaikka itse sanonkin :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...