lauantai 13. joulukuuta 2014

LUUKKU 13: SAHRAMIGLÖGI

Glögin keittely voi tarkoittaa joko valmiiden markettijuomien lämmittelyä (ja höm, terästelyä), makuliemillä hifistelyä tai viinin viimeistelyä jouluisilla mausteilla. 13. luukun takaa löytyykin oiva ohje jälkimmäiseen vaihtoehtoon.  Lucian päivän kunniaksi  juoma sai tällä kertaa upean pronssisen värin ripauksesta sahramia!


SAHRAMIGLÖGI ( 3 ANNOSTA)


1 plo (0,75l) valkoviiniä, mieluiten kuivaa
½ luomuappelsiinin kuori raastettuna tai suikaloituna
1 tähtianis
1 kanelitanko
Pala inkivääriä
Ripaus (n. 0,25g) sahramia
2 rkl vaaleaa siirappia (tai maun mukaan)

Mittaa valkoviini kattilaan ja nakkaa joukkoon appelsiininkuori, tähtianis, kanelitanko, inkiväärinpala ja sahrami. Kuumenna juoma kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Nosta kattila pois levyltä, peitä kannella ja anna maustua puolisen tuntia. Siivilöi sen jälkeen juoma ja kaada takaisin kattilaan. Kuumenna juoma uudelleen höyryäväksi ja mausta siirapilla. Tarjoa lämpimänä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...