tiistai 23. joulukuuta 2014

LUUKKU 23: SIENIPIILOT

 R a k a s t a n uunituoreita voitaikinaan leivottuja suolaisia pasteijoita ja ne kuuluvat ehdottomasti joulun ajan tarjoiluihin siinä missä makeat joulutortutkin. Tänä vuonna kääräisin voitakinan sisään yrteillä, valkoviinillä ja dijonsinapilla maustettuja sieniä ja niistä syntyikin hauska vegeversio perinteisistä nakkipiiloista.

 

SIENIPIILOT (30 KPL)

 
1 kg voitaikinalevyjä
Muna voiteluun
2 tl seesaminsiemeniä
 
Täyte:
Oliiviöljyä paistamiseen
2 varsisellerin vartta
1 iso sipuli
500 g sieniä (esim. herkkusieniä)
3 valkosipulinkynttä
1 kukkurallinen rkl dijonsinappia
1 dl kuivaa valkoviiniä
Suolaa
Mustapippuria
2/3 dl korppujauhoja
Tuoretta timjamia
Lehtipersiljaa
 
Valmista ensin sienitäyte. Hienonna varsiselleri ja kuorittu sipuli. Kuumenna öljyä isolla paistinpannulla ja kypsennä selleriä ja sipulia 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat väriltään kullanruskeita. Puhdista ja pilko sillä aikaa sienet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
 
Lisää sienet ja valkosipulinkynnet pannulle ja kypsennä n. 5 min. Lisää sen jälkeen sinappi ja valkoviini ja kypsennä vielä 5-10 minuuttia tai kunnes neste on hieman haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta sieniseos jäähtymään. Lisää lopuksi jäähtyneeseen täytteeseen korppujauhot ja tuoreet hienonnetut yrtit. Tarkista maku.
 
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ota sulaneet voitakinalevyt ja leikkaa kukin levy kolmeen osaan. Ota reilu teelusikallinen sienitäytettä ja aseta taikinalevyn keskelle. Taita taikinalevyn päät yhteen ja sulje rulla painellen reunat haarukalla kiinni. Täytä ja muotoile kaikki taikinalevyt samalla tavalla. Lopuksi voitele pasteijat ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 12-15 min.
 
Alkuperäinen ohje: Jamie Oliver
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...