Leipominen kuuluu joulun odotukseen ja vastaleivotut suolaiset muffinit aamiais- ja brunssipöytään. Tahdoin piilottaa 10. luukun taakse nämä helpot, nopeat ja vaivattomat kahden juuston muffinit, sillä sen lisäksi, että ne ovat ihana kumppani aamukahville, niihin saa kätevästi upotettua kaikki jämäjuustot! Niitä kun tuppaa näin joulun alla kertymään jääkaappiin erinnäisiltä juustovoittoisista illanistujaisista.
KAHDEN JUUSTON MUFFINIT (6 ISOA TAI 12 PIENTÄ)
3 kananmunaa
3 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,4 dl oliiviöljyä
1 dl maitoa
n. 100 g emmentaljuustoraastetta
n. 100 g sinihemojuustoa
Suolaa
Mustapippuria
Yhdistä kananmunat, jauhot, leivinjauhe, öljy, suola ja pippuri. Lisää lämmitetty maito, juustoraaste ja paloiteltu sinihomejuusto. Kaada taikina 6 isoo tai 12 pieneen voideltuun tai silikoniseen muffinivuokaan. Ripottele muffinien päälle vielä hieman juustoraastetta. Paista muffineja 180-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
Voishohan näistä tehä yhen ison piirakan? :)
VastaaPoista