Lohi on meidän joulupöydän kunkku, mutta valitettavan harvoin se tarkottaa muuta kuin graavi- ja savukalaa. Nyt kuitenkin törmäsin uunilohiohjeeseen, joka oli pakko panna testiin joulun pyhiä ajatellen. Tämä kala saa huikean purppuran värinsä nimittäin punajuuresta, jolla lohi graavataan ennen uuniin laittamista.
PUNAJUURIGRAAVATTU UUNILOHI (NELJÄLLE)
1 kg ruodotonta kirjolohifileetä
1 rkl öljyä
1 rkl voita
Punajuurimarinadi:
1 raaka punajuuri
1 luomusitruunan kuori
2 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
1. Kuori ja raasta punajuuri. Pese ja raasta sitruunan kuori. Hienonna tilli. Yhdistä kaikki marinadin ainekset kulhossa.
2. Aseta lohipala laakeaan astiaan ja levitä punajuuriseos kalan pintaan. Anna maustua 3 tuntia jääkaapissa.
3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista marinadi kalan pinnasta.
4. Voitele uunivuoka öljyllä ja voilla. Nosta kala vuokaan ja kypsennä uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kalan pinta tuntuu hiutaleiselta. Ota pois uunista ja anna vetäytyä 5 min.
Ohje Glorian Ruoka & Viini 8/2014.
Oih!!! Jouluksi en tätä aio kokeilla, mutta muuten menee kyllä testiin. Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaOllos hyvä! Toivottavasti maistuu :)
Poista