Joulukuun pimeät aamut pelastaa lautasellinen höyryävää riisipuuroa. Jos en ennätä haudutella puuroa aamulla, laitan puuroriisit pataan ja padan uuniin jo edellisenä iltana. Uuniriisipuuron kanssa nautin useimmiten ihan kaupan valmista mehukeittoa, mutta toisinaan on hauska herkutella muullakin. Tätä Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin omena-inkiväärikeittoa oli
yksinkertaisesti pakko testata. Tuomio: aika ihanaa!
UUNIRIISIPUURO
1,5 l täysmaitoa
2 dl puuroriisiä
1 tl kanelia
sSolaa
Mittaa ainekset uunivuokaan (vetoisuus 2l) ja laita 100-asteiseen uuniin. Hauduta yön yli.
OMENA-INKIVÄÄRIKEITTO
1 l hyvää omenamehua
1-2 rkl sokeria
1 vaniljatanko halkaistuna
Pala tuoretta inkivääriä suikaloituna
2-3 rkl perunajauhoja
0,5 dl kylmää vettä tai omenamehua
1 iso omena pieninä kuutioina
Omena-inkiväärikeitto kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Mittaa kattilaan omenamehu, sokeri, vaniljatanko ja inkivääri. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 min, jotta mehu saa makua. Siivilöi mehu ja kaada se takaisin kattilaan. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja valuta seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kuuman mehun joukkoon. Lisää myös omenakuutiot. Kuumenna keitto kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Anna pinnan pulpahtaa muutaman kerran mutta älä sekoita enää. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä keitto.
Keiton ohje Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää Joulua -kirjasta.
Tuo omena-inkiväärikeitto kuulostaa just sopivalta. :) Me niin inkivääristä tykätään!
VastaaPoistaInkivääri tosiaan sopii kaikkeen, etenkin mehukeittoihin ja kiisseleihin :). Mekin siitä niin tykätään nääs!
Poista