keskiviikko 23. joulukuuta 2015

23. SUKLAINEN JOULUHALKO


Noniin, tokavikaa luukkua viedään - O N N E K S I. On paljastettava, että tänä vuonna blogijoulukalenterin läpivieminen on ollut erityisen haastavaa ja melkein jopa ahdistava prosessi, mutta jotenkin sitä on kuitenkin rämmitty jo tähän pisteeseen. Whoaa! 

Joulukalenterin 23. luukun takaa löytyy joulun ranskalainen klassikkokakku: suklainen jouluhalko, Bûshe de Noël. Niin himskatin nätti, mutta myös himskatin helppo toteuttaa! Kokeile vaikka! 


SUKLAINEN JOULUHALKO


Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta


Täyte:

2 dl Arla kuohukermaa
2 prk (á 200 g) piparkakkurahkaa (Arla)
1 rkl sokeria


Ganache-kuorrute:

1 dl kuohukermaa
150 g tummaa leivontasuklaata

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahdon sekaan vähitellen, koko ajan vatkaten. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille, tasoita pinta ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille ja irrota päällä oleva leivinpaperi varovasti.

Valmista täyte. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää piparkakkurahka ja vatkaa kiinteäksi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Kääri torttu tiiviisti leivinpaperin sisään ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Tee kuorrute. Laita kulhoon pieniksi paloiksi pilkottu suklaa. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada kahdessa erässä suklaan päälle. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Leikkaa tortun molemmista päistä sentin paksuiset viipaleet ja aseta viipaleet tortun päälle koristeeksi. Levitä kuorrute tortun päälle lusikalla. Anna kuorrutteen jähmettyä noin 10 minuuttia ja vedä pintaan lusikalla puunkuorikuviointi. Viimeistele kaakaojauheella ja tomusokerilla.

Ohje: arla.fi

Pssst. Lisää jouluisia reseptejä löydät täältä.

1 kommentti:

  1. Mistä lie ylimääräinen energia on peräisin, mutta jostain syystä oma joulukalenteri on tänä vuonna syntynyt ilman hampaiden kiristelyä. Vaikka onhan tämä aika hullua hommaa – ihanaa, että huomenna aukeaa v i k a luukku! Tätä kalenteriasi on kuitenkin ollut ihana seurata! Hyvää joulua Mari & co!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...