keskiviikko 2. joulukuuta 2015

2. PERSIMON-VANILJATORTUT

Oletteko tekin panneet merkille, että persimon on tämän loppuvuoden hittihedelmä numero 1? Nyt jos koskaan voimme todistaa hullua persimon-hypeä ja hyvä niin, sillä sen ansiosta tuo oranssi sesonkimollukka rantautui  myös meidän keittiöön.

Ensimmäisen persimonin söin ihan sellaisenaan, toisen viipaloin torttujen täytteeksi. Kolmannen, neljännen ja viidennen karamellisoin kuumalla pannulla voissa ja sokerissa ja heitin salaatin sekaan dukkah-mausteseoksen kanssa. Siitä herkusta onkin vielä luvassa ohje, mutta en vielä kerro, minkä luukun taakse sen kätken. Resepti persimon-vaniljatorttuihin tulee sen sijaan tässä. Torttujen kanssa pätevä juomasuositus on itse tehty omenaglögi.


PERSIMON-VANILJATORTUT (9 kpl)

 

3 voitaikinalevyä
1 kananmuna
Noin 100 g vaniljatuorejuustoa(esim. Valio Viola)
1 persimoni
1 tl kanelia
2 - 3 rkl omena-kanelimarmeladia (+ tilkka vettä)


1.  Kauli sulatetut voitaikinalevyt jauhoitetulla alustalla puolet ohuemmaksi. Leikkaa kukin levy kolmeen osaan.
2. Voitele torttujen reunat munalla ja levitä keskelle reilu ruokalusikallinen vaniljatuorejuustoa. 
3.  Leikkaa persimoni ohuiksi  viipaleiksi. Asettele jokaisen tortun päälle 2-3 persimonviipaletta. Ripottele pinnalle kanelia.
4. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla 10-12 min.
5. Kun tortut ovat paistuneet, kuumenna pari ruokalusikallista marmeladia mikrossa ja notkista sitä tarvittaessa tilkalla vettä. Sudi marmeladi persimonien pinnalle. Näin persimoneille jää herkullinen kiilto.


Pssst. Lisää jouluisia reseptejä löydät täältä.

8 kommenttia:

  1. Persimoneihin tuntuu nyt törmäävän kyllä siellä ja täällä, ja mä en ole tainnut tänä syksynä syödä vielä ensimmäistäkään. Täytyy korjata erhe, ehkäpä vielä näillä torttusilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Persimoneja on tosiaan joka puolella nyt ja vissiin niiden kysyntäkin on kasvussa, kun tänä vuonna meidän lähikauppakin oli varannut niille keskikäytävästä ison laarin pienen hedelmähyllypaikan sijaan :). Kivaa!

      Poista
  2. Onpa täälläkin ihana joulukalenteri! Pitää vierailla näissä ruoka logeissa enemmän ;) minullakin on joulukalenteri leivontablogissani ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei olenkin käynyt blogissasi jo kurkkimassa kalenteria. Hienoa työtä! :)

      Poista
  3. Persimon on ihana hedelmä,ja muuten ensimmäinen hedelmä jota aikoinaan annoin pojalleni vauvana(Neuvolan ohjeen mukaisesti) Nyt täällä onkin niiden aika ja paljon tulee niitä ostettuaI Ihanat tortut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, onpas poikasi päässyt heti hyvän maun äärelle. Minä lykkäsin Viljalle aikanaan avokadoa suuhun ensimmäisenä kiinteänä ruokana ja seuraus oli se, että seuraavan kerran likka suostui edes katsomaan avokadoa päin vasta 2,5 vuotiaana :D

      Poista
  4. Minä olen ihan pöllööntynyt persimoniin. Se on vakio välipala töissä. Näitäkin voisin hyvin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täällä ei kans pöllööntyminen ole kaukana, on se sen verran hyvä hedelmä :). Näitä tottuja kannattaa ehdottomasti kokeilla!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...