keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Astiafriikin painajainen

Elämme masentavia aikoja. Siinä missä Iittalan kevät häikäisee kauneudellaan, on taas muutama vanha astia poistettu tuotannosta. Ja mikä voisikaan olla astiafriikin pahin painajainen? Se, että yksi näistä poistotuotteista oli juuri se muotoilultaan täydellisyyttä hipova Teeman valkoinen kahden desin maitokaadin, joka minun piti heti seuraavaksi hankkia kokoelmaani! Arvatkaa, löytyykö sitä enää mistään? Ei.

(Tähän väliin jotain todella painokelvotonta).

Että voi ihmistä tympiä! Minkä kermakon muka nyt hankin? Kokon ja 24h:n ovat liian isoja, Lumi-sarjan muuten vaan typerä ja Arcticasta yritän pysyä erossa. Olin hankkinut kaappiini jo Teeman valkoisen sokerikonkin valmiiksi. Snif!


Kuva: Iittala

maanantai 7. helmikuuta 2011

Väriläiskiä parvekkeelle

Insinöörin olematon ammattiylpeys lipsuu nyt wannabe-graafikon puolelle, mutta voisiko näistä Pantonen mehukkaan värikkäistä tuoleista olla potentiaalia parvekekalusteiksi? Sanokaa JOO, koska muuten pyöräytän pari pulleaa kyyneltä pelkästä pettymyksestä. Haluan noi!


Parvekekalusteet tulivat mieleeni viikonloppuna, jolloin todistin odottamatonta ilmestystä: parvekkeemme betonilattia pilkottaa kuukausia ikuisuuksia kasvaneiden lumikinoksien seasta. Jee, kevät tulloo!

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Helkan keittiössä


Eilen oli erinomainen päivä olla ruokablogisti, kun hotelli-ravintola Helka kutsui luokseen houkuttiminaan taivaallinen ruoka, Essi Avellanin luotsaama shampanjatasting ja hulvaton yhteiskokkailu noin kolmenkymmenen lajitoverin kanssa. Ei hullumpaa!

Master of Wine Essi Avellan ja shampanjatasting
Toinen oikealta oli suosikkini.100% Pinot Noir.
Osana ohjelmaa oli oman illallisemme valmistaminen tiimeissä. Hallittu kaaos.

Ja sitten se itse illallinen:

Kitkan muikkua ja perunasalaattia
Polven Juustolan kermaista leipäjuustoa ja kirsikkatomaattihilloketta
marinoitua punasipulia
siikacheviche ja ruisleipää
paahdettua saaristolaisleipää, Aura Gold-moussea ja marinoitua omenaa

siikaa, kalamureketta ja omena.perunapaistosta
rosmariini-limesorbetti kuohuviinissä
 
suklaakakkua
punaherukkajäädykettä
mustikka-juustokakkua
marjoja
  
Syvemmin lauantaista ovat ehtineet raportoida jo Jaana ja Sillä Sipulit. Minen enää jaksa,  vaikka päivä yksi parhaimmista olikin. Kiitos Helkalle ja kanssablogaajille!

Perfect!


Tästä ei kermaviili enää parane. Eikä tämä ole edes maksettu mainos.

perjantai 4. helmikuuta 2011

Äijäruokaa

Kun arvon bloggarinne ramppaa joogassa, zumbassa, ylitöissä ja tahnakarkeloissa, taikka sitä ei vaan huvita mikään ruokaan liittyvä, kompensoi taloutemme mies asiaa katsomalla kaiken maailman Jamiet, selailemalla keittokirjoja ja opiskelemalla mm. täydellisen pizzan saloja. Toimii!

Tässä pari tuuraajani keittiökokeilua. Resepteistä en osaa sanoa mitään, mutta sen sijaan punon juonia, joilla saisin myös Tuomaksen innostumaan tästä blogiharrastuksesta. Onko idiksiä?


 uunipaahdettuja kirsikkatomaatteja
kasvisgratiinia
pizzaa anjovis-kapristahnalla, tomaatilla, valkosipulilla ja oliiveilla
herkkusieni-papu-tofupataa ohralla

Keittiön kulmakivet

Hei vaan ja pahoittelut tylsästä radiohiljaisuudesta. Syinä siihen olivat sekä viime viikon sairastelut että tämän hetkinen terve halu tehdä ihan mitä muuta tahansa paitsi maata kotona läppäri sylissä. Aallonharjoja ja -pohjia energiatasoissa, sanoisin.

Mutta asiaan. Janna nakitti jännän haasteen: listaa omien ruokakaappien kulmakivet. Iisi homma. Vaikka tehtävän tausta onkin kantaanotto tavallemme heittää syömäkelpoista ruokaa roskiin, olen pohtinut asiaa jo jonkin aikaa ihan itsekkäistäkin syistä. Ilman tiettyjä raaka-aineita ei omista kokkailuistani  tule nimittäin mitään. Ideoita ei synny, ruuanlaitto ei huvita ja olo on yhtä eksynyt kuin Maija Silvennoisella Top Chef-keittiössä. Loppuviimeeksi tilaan pizzan, vaikka käytännössä kaappi olisikin täynnä ryynejä, hilloja ja mehuja. Ne vain sattuvat olemaan vääriä ruoka-aineita. Kyllä voi ihmisen elämä mennä välillä vaikeaksi.


On siis parempi täyttää kaapit niillä ruoka-aineilla, joista osaan ja haluan ruokani valmistaa. Sellaisia ovat...

- luomukananmunat
- voi
- Dellariini
- port salut -henkinen juusto
- parmesaani
- kuohukerma, sininen maito, ranskankerma ja turkkilainen jugurtti
- valko-, kelta- ja punasipulit
- (alkoholiton) valkoviini
- tomaattimurska ja -pyre (Mutti)
- inkivääri- ja chilitahna (täten tunnustan, etten käytä tuoreita muuhun kuin salaatteihin)
- sitruunat ja limet (ja hätävarana sitruunamehu pullosta)
- Knorrin Fond du chef -kasvisfonikuutiot ja kalafondi pullosta
- kokojyvävehnäjauhot ja durumjauhot
- risottoriisi, rikotut ohrasuurimot, kuskus ja jasmiiniriisi
- spagetti ja muut eri kuivapastalaadut
- kaurahiutaleet
- punaiset ja vihreät linssit kuivina
- valkopavut, isot voipavut ja kikherneet tölkissä
- soijarouhe ja -suikaleet
- kookosmaito
- kuivatut yrtit, kuten basilika, timjami, rosmariini ja oregano.
- myllymerisuola ja -mustapippuri, sormisuola ja valkopippuri
- rypsiöljy ja neitsytoliiviöljy
- balsamico, puna-, valko- ja väkiviinietikka, soijakastike
- juokseva hunaja ja siirappi
- kaakaojauhe ja erilaiset sokerit
- kokonaiset kahvipavut
- erilaiset siemenet, kuten seesami- ja auringonkukansiemenet
- kalamataoliivit ja vihreät oliivit

Näiden lisäksi kaapit toki täyttyvät tarpeesta riippuen tofusta, eri kaloista, katkaravuista, vihanneksista, juureksista, sienistä, juustoista, hedelmistä, leivästä ja muusta perusarsenaalista, mutta kun omistan ylläolevasta listasta edes kolmasosan, helpottaa se keittiöharrastuksia huomattavan paljon.

Ehkä sisälläni ei sittenkään piile ei Master eikä Top Chef? Ainakin joku haastetehtävä määrätyistä raaka-aineista  olisi kuolemaksi. Vai olenkohan vain asennevammainen?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...