tiistai 9. joulukuuta 2014

LUUKKU 9: KYLMÄSAVULOHIMOUSSE

Saaristolaisleipä ja lohi eri muodoissa kuuluvat meillä sekä kesään että jouluun. Rakastan erityisesti kylmäsavulohesta tehtyjä mousseja ja niiden lusikoimista ihanan makeahkon limpun päälle. Ja siitähän se idea tähänkin pikkusuolaiseen lähti...

 

KYLMÄSAVULOHIMOUSSE (6 annosta)

 
150-200 g kylmäsavulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
1/2 punasipuli hienonnettuna
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1/2 luomusitruunan raastettu kuori
1-2 rkl sitruunamehua
valkopippuria
 
Hienonna kylmäsavulohi. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon ranskankerma. Lisää kylmäsavulohi, hienonnettu punasipuli ja ruohosipuli, pestyn luomusitruunan kuori ja sitruunamehu. Mausta valkopippurilla. Tarjoile hyvän saaristolaisleivän kanssa.
 
Vinkki: osan lohesta voit korvata esim. siian- tai muikunmädillä. Mätiä voi käyttää myös leipien koristelussa.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...