maanantai 13. heinäkuuta 2015

KUKKAKAALITOFUCURRY

Kotimainen kukkakaalisesonki saa minut aina hieman noloksi. Niin paljon kuin noiden valkoisien kaalin möykkyjen makua rakastankin päätyy kukkakaali vain ani harvoin oman keittiöni raaka-aineeksi. Jos totta puhutaan, viskon kukkakaalin kukintoja mielikuvituksettomasti vain keittoihin, vaikka tiedän niistä löytyvän potentiaalia myös herkullisiin gratiineihin, fritteihin, pyreisiin, salaatteihin ja vaikka pizzoihin.

Jottain tälle tarttis tehrä! Siispä päätin, että tänä vuonna teen tuttavuutta kukkakaaliin ihan hartaudella. Testaan eri reseptejä ja löydän niistä lemppareimmat. Tastespottigista spottailinkin jo lukuisia hyviä kukkakaalireseptejä, mutta ajattelin kysäistä myös teiltä lukijoilta hyviä ohjeita. Jos tiedätte hyviä erinomaisia kukkakaaliruokia, vinkatkaa niitä pliiiis kommenttikenttään.


Tämän kukkakaalicurryn ohjeen äkkäsin soppa365.fi -saitilta, jossa se kuljee  vartissa valmiin kukkakaalibroilericurryn nimellä. Ei tehnyt mieli broileria, joten korvasin tirpan tofulla ja tein samalla pari muutakin muutosta aineslistaan ja reseptiin. Lopputulema oli silti ihana ja currya kauhottiin lautasille kilpaan. Meidän 2,5-vuotiaskin peräti piti tästä, vaikka intialainen makumaailma on tuntunut olevan tähän asti niitä harvoja, joista neiti ei pidä.

 

KUKKAKAALITOFUCURRY


1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 pkt marinoitua tofua
1 keskikokoinen kukkakaali
Öljyä paistamiseen
2½ rkl mietoa currytahnaa (tai vaikka tulistakin, jos siltä tuntuu)
2 dl vettä
1 kasvisliemifondikuutio
2 dl kookoskermaa
2 dl turkkilaista jugurttia
Suolaa
Mustapippuria
Nippu tuoretta korianteria

1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuivaa tofu talouspaperilla ja leikkaa kuutioiksi. Siisti kukkakaali ja pilko se ohuiksi suikaleiksi.

2. Kuullota sipuleita hetki pannulla. Lisää mukaan tofukuutiot ja kukkakaalisuikaleet. Paista muutama minuutti ja lisää currytahna. Paista vielä minuutin ajan.

3. Lisää pannulle vesi, kasvisliemifondi ja kookoskerma. Kiehauta ja anna poreilla hiljalleen, kunnes kukkakaalit ovat kypsiä. Lopuksi lisää pannulle jugurtti ja mausteet. Koristele tuoreella korianterisilpulla ja muutamalla lusikallisella jugurttia. Tarjoile curry riisin tai/ja naanleivän kanssa.


2 kommenttia:

  1. Itselläni on vähän samanlainen suhde kukkakaaliin - vaikka se on hirmuisen hyvää, niin sitä ei jostain syystä tule käytettyä kuin aniharvoin. Sama ryhtiliike pitäisi tehdä täällä! Oma suosikkini on kukkakaali paahdettuna esimerkiksi juuresten kanssa. Ruskistuneena ja paahteisena sen maku on ihan erityisen ihana!

    VastaaPoista
  2. Sama tilanne täälläkin kukkakaalin kanssa. Ja jotenkin miellän helposti kukkakaalin kypsentämisen keittämiseen tai höyryttämiseen. Mutta, kuten tässä sunkin ohjeessa, kyllähän se pannullakin hyvin kypsyy. Resepti pääsee kokeiluun myös meillä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...