torstai 16. lokakuuta 2014

KESÄKURPITSA-PEKONIVUOKA


Tästä syksystä on glamour kaukana: perheen alle metrinen on roudannut vähän väliä hoidosta kotiin milloin minkäkin taudin. Samaa taaperoa voi myös syyttää siitä, että allekirjoittaneen silmäpussit hipoo jo polvia. Täysiä öitä nelikuisesta lähtien nukkunut lapseni onkin nyt yht' äkkiä saakelin ärsyttävä yöbilettäjä, joka ei anna armoa edes silloin, kun vanhemmat ovat flunssassa. V ä s y t t ä ä!

Kun energiatasot ovat vähissä, yritän valmistaa mahdollisimman simppeliä ruokaa. Sellaista on paitsi purkkihernari myös erilaiset laatikot, joiden ainekset ei kaipaa muuta kuin keskenään sekoittamista ja jotka valmistuvat kuin itsekseen uunissa. Yksi tällainen laatikko alla oleva kesäkurpitsa-pekonivuoka, joka on helppouden lisäksi ihan super-maukas. Olemme syöneet sitä nyt ihan sellaisenaan sekä savukalan kyljessä. Hyvältä maistuu sekä lisukkeena että pääruokana.


KESÄKURPITSA-PEKONIVUOKA


Voita uunivuoan voiteluun
1,5 dl risottoriisiä
2 (n. 600g) kesäkurpitsaa
3 tomaattia
1 sipuli
150 g murennettua Koskenlaskija -juustoa
1 tl oreganoa
(Suolaa)
2,5 dl ruokakermaa
70-100 g pekonia

Mittaa riisi voideltuun uunivuokaan. Kuutioi kesäkurpitsat ja tomaatit ja leikkaa sipuli reiluiksi lohkoiksi. Lisää ne, murennettu Koskenlaskija ja mausteet uunivuokaan. Sekoita. Lisää ruokakerma.

Kypsennä vuokaa 225 asteessa n. 25 min. Leikkaa pekoniviipaleet 3 osaan ja lisää tasaisesti vuoan pinnalle. Kypsennä vielä n. 20 min, kunnes pekoni on rapeaa.

Alkuperäinen ohje: Valio.fi

2 kommenttia:

  1. Mahtavan kuuloinen resepti! Menee meillä varmasti kokeiluun. Oma mielikuvitus tuntuu jumittaneen laatikkoruokien osalta kovinkin perinteisiin makaroni ja perunasuikale/kasvissuikale laatikoiden muunnelmiin. Tsemppiä ja jaksamista arkeen!

    VastaaPoista
  2. Tätä meilläkin tehdään säännöllisesti! On helppo, nopea ja maukas ruoka.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...