keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Vegechili

Viime sunnuntaina Tuomas teki joain ihan älyttömän hyvää. Se oli tuhtia, värikästä, mausteista, hivenen imelääkin, ja näytti tältä:


KASVISCHILI JA UUNIBATAATIT (4-6 hengelle)

Bataatit:
1 kg bataattia 
1 tl cayannepippuria
1 tl jauhettua kuminaa
oliiviöljyä
merisuolaa ja vasta jauhettua mustapippuria

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Kuori ja pilko bataatti rouheiksi, suupalan kokoisiksi paloiksi. Aseta palat uuninkestävään vuokaan ja sirottele päälle cayannepippuria, kuminaa ja kenelia. Viimeistele juurekset reilulla lorauksella oliiviöljyä ja hippusella merisuolaa ja mustapippuria. Sekoita.
3. Paista bataatteja uunissa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman kullan värisiä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria ennen tarjoilua.

Chili:
oliiviöljyä paistamiseen
1 sipuli
2 punaista paprikaa
1-2 chiliä
2 pulleaa valkosipulinkynttä
1 pkt (285 g) esikeitettyjä mustapapuja (GoGreen)
1 pkt (285 g) esikeitettyjä suuria valkoisia papuja (GoGreen)
1 pkt kylmäsavutofua
800 g hyvää tomaattimurskaa
savupaprikajauhetta
iso kimppu tuoretta korianteria

1. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Poista paprikoista siemenet ja paloittele suupalan kokoisiksi. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna. Erottele tuoreesta korianterista varret ja lehdet ja hienonna kummatkin.
2.  Kuumenna loraus oliiviöljyä isolla, korkealaitaisella paistinpannulla. Lisää pannulle sipulit, paprikat ja valkosipuli ja paista 5 minuuttia. Lisää hienonnetut korianterin varret, chilit ja mausteet  ja kypsennä toiset 5 - 10 minuuttia. 
3. Valuta pavut ja viipaloi tofu suupalan kokoisiksi paloiksi. Lisää ne pannulle tomaattimurskan kanssa. Anna kiehahtaa ja jätä sen jälkeen chili hautumaan alhaiselle lämmölle 25 - 30 minuutiksi. Lisää tarvittaessa välillä vettä.
4. Viimeistele valmis chili korianterinlehdillä ja tarjoile uunibataattien, ranskankerman tai (ja) itse tehdyn guacamolen kanssa.

Alkupeäinen ohje: Jamie Oliver


Ihan maailman parasta sunnuntairuokaa. Kokeile itse, jos et usko!

Edit: Unohdin neuvoa, että tämän chilin voi hyvin kääräistä myös tortillaletun sisään! Ja että älä missään nimessä keitä ainakaan riisiä chilin lisukekaveriksi, sillä nuo bataatit ovat tässä Se Juttu. Ja ööö, mitäs muuta? Juu niin, taidanpa osallistua tällä herkulla myös syyskuun ruokahaasteeseen.


11 kommenttia:

  1. NAM! tämä näyttää ihanan lämmittävältä ja herkulliselta! Pakko tehdä tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä chili on kieltämättä kuin luotu lämmittämään syksyä :)

      Poista
  2. Meni saman tien syyskokeilulistalle, varsinkin kun nyt on käynnissä vehnätönpunalihaton-kokeilu. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä :)

      Poista
    2. Aivan älyttömän hyvää, kiitos ohjeesta!

      Poista
    3. Hei ehdit jo kokeilla tätä! Mahtavaa :D

      Poista
  3. Ai ihanaa, nuo väritkin tuo lämpöä syksyyn! Puhumattakaan chilistä. Maistuisi varmasti minullekin. Nuo gogreenin valmiit pavut on kyllä tosi käteviä. Niitä täytyy aina olla kaapissa varalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä käteviä. Meidän keittiössä suunnittelemattomuus on joka päiväistä, joten ei varmaan ikinä tehtäis mitään pavuista, jos ne pitäisi tajuta laittaa turpoamaan aina edellisenä päivänä :D.

      Poista
  4. Upean näköinen ruoka, niin kauniita värejä ja uskoisin, että makukin on kohdillaan ;)

    Syksy on kyllä siitä ihanaa aikaa että kauniit uuniruoat maistuvat ja reseptejä löytyy blogeista paljon.

    VastaaPoista
  5. Hyvää oli. Mutta mitä on keneli (kohta 2)?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...