sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Riika


Pari otosta Latvian Riiasta, jossa vierailin vappuna ensimmäistä kertaa ikinä. Kevätsää suosi, mutta terveys ei: ensimmäiset päivät niistin lähinnä siitepölyallergiaa ja loput reissusta podin räkätautia, joka ei ole vielä tähänkään päivään mennessä hellittänyt. Että köh köh vaan.


Millään räjähtävällä innolla en Riikaa tutkinut huonosta yleiskunnosta johtuen, mutta jotain tärppejä jäi sentään käteen:

 • Raw Garden (Skolas iela 12). Raakaruokaravintola, jossa tarjolla myös muutamia vegaanisia lämpimiäkin ruokia. Houkuttelevaa erilaisuutta.
 • Skyline bar (Radisson Blu Hotel). Ei kovin katu-uskottavaa suositella hotellibaaria, mutta 26. kerroksessa sijaitsevasta Skylinestä näkee sekä koko Riian keskustan, että saa aika onnistuneita drikkejä. Mojito on oma lempparini, mikä sun?
 • Sushi. Ei se mitän hullun erikoista ole, mutta Suomesta poiketen se on HALPAA. Salasanana toimii kaksi yhden hinnalla -tarjoukset.
 • Riian kuuluisa kauppahalli, joka on sijoitettu viiteen vanhaan zeppelinhalliin. Ruokahifistelijän taivas.
 • Apsara Tea House (kuva yllä. en muista sijaintia.). Lokoisa teehuone, jonka yläkerta on pyhitetty tyynyille, patjoille ja niillä löhöäville asiakkaille.


9 kommenttia:

 1. Anonyymi6/5/12 19:04

  Apsara tea house on keskuspuiston kulmilla.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia! Matkakuvat ovat aina kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin rakastan reissukuvia ja nyt jälkeenpäin harmittaa miten vähän otin niitä Riiasta. Jotenkin allergia ja köhä vei veronsa, eikä siitä kaikesta kauneudesta jaksanut innostua niin paljoa.

   Poista
 3. Kauniita kuvia!
  Mä oon käynyt siellä Zeppeliini-halleilla vaan jossain niin hirveessä ruuhkassa etten nähnyt tuollaisia ruokaihanuuksia ollenkaan, mummoja huiveineen vain :) Mutta ehkä joku lauantaiaamupäivä ei oo paras mahdollinen vierailuaika tässä mielessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattis!

   Huivipäisiä mummoja mekin nähtiin, mutta sunnuntaiaamu taisi tosiaan olla parempi ajankohta kuin lauantai :D

   Poista
  2. Vai käytiinkö me siellä maanantaiaamuna? No jaa, ei voi muistaa.

   Poista
 4. Riika on kyllä kaunis kaupunki. Ja nuo zeppeliini-kauppahallin tarjoomukset upeita! Siellä opin minäkin maistelemaan hapankaaleja ja löytämään yllätyksekseni oman lempparini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hapankaalivalikoima oli kyllä huumaava! Mutta eniten hämmensi siinä samassa hapanliemessä säilötyt kokonaiset omenat! En maistanut.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...