keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

MUSHROOM STIR FRY

Kaapissamme on vielä pari kourallista viime kesänä kuivattuja sieniä, joita en  sinnikkäästä yrityksestä huolimatta ehtinyt käyttää loppuun ennen muuttohulinoita. Ja hyvä niin, sillä niistähän syntyi mahtava pohja eiliselle stir fry -paistokselle.
 

 

SIENI STIR FRY PARSAKAALILLA (2-3 annosta)


n. 1 dl kuivattuja sieniä (esim. suppilohvahveroita tai tatteja)
n. 3 dl  vettä
150 g tuoreita sieniä (esim. siitakesieniä)
300 g parsakaalia
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
pieni pala inkivääriä
1 punainen chili (tai maun mukaan)
loraus (n. 2 rkl) seesamiöljyä
1-2 rkl soijakastiketta
1-2 rkl riisiviinietikkaa
kourallinen cashewpähkinöitä
1-2 rkl seesaminsiemeniä
kevätsipulia

Aloita liottamalla kuivatut sienet vedessä. Voit jättää ne likoamaan useammaksikin tunniksi.

Pese parsakaali ja leikkaa nuput talteen. Kuori vanha, lopputalven parsakaali (nuoria parsakaaleja ei tarvitse kuoria) ja leikkaa kannasta noin 5 cm kuivunutta, puumaista osaa pois. Viipaloi varsi ohuiksi siivuiksi. Esikypsennä nuput ja varsi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 1-3 minuuttia nuppujen koosta riippuen. Valuta keitinvedet pois ja nosta parsakaalit sivuun odottamaan.

Kuori ja hienonna salottisipulit, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Poista chililtä siemenet ja hienonna. Putsaa ja viipaloi tuoreet sienet.

Kuumenna seesamiöljy pannulla ja kuullota salottisipulia ja valkosipulia noin 2 minuuttia. Lisää chili, inkivääri ja cashewpähkinät ja jatka paistamista 1-2 minuuttia. Sen jälkeen lisää sekä kuivatut että tuoreet sienet, parsakaali, soijakastike, viinietikka ja vajaa puolet sienien liotusvedestä. Kypsennä jälleen pari minuuttia.

Viimeistele paistos seesaminsiemenillä ja hienonnetulla kevätsipulilla.Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijakastiketta.  Tarjoile riisin kanssa.

Vinkki: Tuoreiden sienien sijaan voit käyttää myös marinoitua tofua. Paista kuutioitu ja talouspaperiin kuivattu tofu silloin pinnalta rapeaksi ennen muun paistoksen valmistamista. Myös paksoi sopii hyvin stir fry-paistoksiin. Mallia voi katsoa vaikka Hannan sopasta!

6 kommenttia:

  1. Nam!
    Mä niin mietin että voiko käyttää termiä stir fry, mut ei sitä mitenkään järkevästi käy kääntäminenkään. Stir-fry hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kans keksinyt parempaa nimitystä. Joku kiinalainen wokki-paistoskin kuulostaa ihan ysäriltä :D

      Poista
    2. Käviskö ihan vaan wokki? Tai sitten sieni-parsakaali- stir fry, jos enkkutermiä haluaa käyttää. :) T. kielitieteilijä

      Mutta itse ohjeesta: KIITOS! Mulla on ollu vähän arkiruokamasis viime aikoina. Tuntuu, etten keksi mitään erilaista, suht nopeaa ruokaa. Tämä ois tofuversiona varmasti just hyvä meidän ruokapöytään.

      Poista
    3. Mutkumutku. Pelkkä wokki-sanakin kalskahtaa ihan ysäriltä ja lötköiltä pakastevihanneksilta ;).

      Poista
  2. Mä rakastan stir frytä! Tämä on ehdottomasti kokeiltava resepti, itämaiden ruoat <3

    VastaaPoista
  3. Joo stir fry on ihanaa! Parasta toki suoraan katukeittiöstä nautittuna, mutta kyllä kotkuroinenkin versio kelpaa pahimpaan kaukokaipuuseen ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...