sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Lanttu-kikhernecurry

Uusi Musta haastoi kuun alussa ruokabloggaajat mukaan nostattamaan kotimaisten juuresten profiilia ja kokkaamaan niistä ruokia, jotka eivät ole sitä ainaista lanttumössöä ja uunijuureksia. Paluu juureksiin -haasteen ensimmäinen raaka-aine oli punajuuri, johon tulikin aivan mielettömiä tuunausideoita. Tällä viikolla  estradille astuu puolestaan lanttu, johon minut haastettiin Chocochilin tontilta. Ihan mahtavaa, koska minähän rakastan lanttua!


Tämän lantun kanssa lähdin reissuun Intiaan ja innostuin ehkä vähän jo tulevasta talvilomamatkastani kyyneleen muotoiseen Sri Lankaan, jossa huhujen mukaan tarjoillaan maailman tulisimmat curryt.  Eihän tämä kovin omaperäinen ruoka ole, mutta kotimaiselle lanttuloorajuurekselle silti ihan tarpeeksi eksoottinen ;)

LANTTU-KIKHERNECURRY KURKKURAIDALLA

500 g lanttua
2 rkl öljyä
1 rkl voita
1 pieni sipuli
2 pulleaa valkosipulinkynttä
1 rkl jauhettua juustokuminaa
2 rkl currya
1 tlk kiherneitä
½-1 punainen chili (maun mukaan)
70 g tomaattipyreetä
1tlk kookosmaitoa
suolaa ja rouhittua mustapippuria

1. Kuori ja paloittele lanttu. Esikeitä lanttukuutioita suolavedessä n, 20-30 minuuttia, kunnes ovat pehmenneet.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna voi-öljyseos suurella pannulla ja lisää joukkoon juustokumina, curry, sipuli ja valkosipuli. Kuullota n. 5 minuuttia. Lisää kikherneet, lanttulohkot, hienonnettu chili, tomaattipyre ja kookosmaito. Kiehauta ja säädä sen jälkeen lieden lämpötila pienimmälle mahdollisille. Anna curryn tekeytyä kannen tai folion alla puolisen tuntia tai pidempään.
3. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile esim. riisin, kurkkuraidan ja tuoreen naanleivän seurana.

KURKKURAITA

(turkkilaista) jugurttia
pala kurkkua
1 valkosipulinkynsi
tuoretta minttua tai korianteria
suolaa ja pippuria

1. Raasta kurkku. Kuori ja hienonna valkosipuli.
2. Sekoita ainekset keskenään ja anna makustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Pssst. Arvatkaapa. kuka amatööri törkkäsi tätä ruokaa tehdessään chilit silmiin ja vietti sen jälkeen ikuisuudelta tuntuneen ajan turkkialiset jugurtit naamalla?  Ei näin.

8 kommenttia:

  1. Oi kuulostaapa herkulta! Testaan varmasti. Sopiiko raitaan sun mielestä paremmin minttu vai korianteri?

    VastaaPoista
  2. Se riippuu ihan siitä, kummasta syöjä tykkää ;). Moni inhoaa korianteria, joten minttu lienee varmin valinta.

    VastaaPoista
  3. Oho! Olemme näköjään samoissa maisemissa lanttuhaasteen kanssa :)

    VastaaPoista
  4. Tätä testaan ihan satavarmasti! Kaikkia mun lempiaineksia!

    VastaaPoista
  5. Paula: OHO! Kävin kurkkaamassa ja oli kyllä reseptitkin melko lähellä toisiaan :D. Mikä sattuma siis! :)

    Saija: testaa ihmeessä :)

    VastaaPoista
  6. Minä tykkään molemmista, joten pitää varmaan tehdä tuplat ja testailla. :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos loistavasta ohjeesta, tätä teen kyllä uudelleenkin! Loistava tapa käyttää lanttua, en olisi itse keksinyt. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...