Tiedän, että siellä ruudun takana on ihmisiä, joiden mielestä valmissoosseja - siis eineksiä - hehkuttava ruokabloggari on vähän nolo tapaus. En välitä. Olen nimittäin nelisen vuotta sitten kokeillut tehdä itse punaista ja vihreää currytahnaa ja niiden maku ja koostumus oli niin suuri pettymys, että nevö forget! Mielummin turvaudun valmiisiin ja tasalaatuisiin soossehin kuin kulutan ensin puoli päivää juosten galangajuurten perässä ympäri kaupunkia ja syöden sen jälkeen vielä pahaa ruokaa. Tosin kaikkien etnisten valmiskastikkeiden ja tahnojen puolesta en minäkään liputa. On niissäkin heikot lenkkinsä. Ja nykyäänhän haluan ostaa vain näitä Patak'sin tuotteita.
Miksikö? Koska maku! Halleluja! Ja helppus! Indian made easy! En ihmettele, että jopa Jamie Oliver peukuttaa brändin tuotteiden puolesta.
Patak'sin omia suosikkejani ovat simmer saucet, eli valmiit kastikkeet, joihin lisätään vain proteiini ja kookosmaito. Niistä valmistettu pöperö on pöydässä parissa kymmenessä minuutissa. Myös Patak'sin punainen currytahna kuuluu tätä nykyään jääkaappimme varustukseen. Muihin tuotteisiin tutustuminen on vielä kesken, mutta eiköhän minut taas loppuviikosta löydä Punnitse&Säästän purppurahyllyn luota tölkkejä valitsemasta.
Positiivista tässä Patak'sin synnyttämässä intiainnostuksessani on myös riisin uudelleen löytäminen. Pelkkä keitetty riisi au naturel on makuuni edelleen liian tylsää, mutta olen oppinut käyttämään riisin paistinpannun kautta. Jo pelkkä kuullotettu sipuli ja rasva tekevät mauttomalle lisukeriisille ihmeitä, mutta usein sekaan lentää myös tomaatteja, valkosipulia ja yrttejä. Kerran myös pekonia. Ei sekään huono!
OIOTTU PANEER TIKKA MASALA (neljälle)
1-2 sipulia
2 rkl öljyä
1 tlk Patak's Original Tikka Masala -kastiketta
1 tlk (400g) kookosmaitoa
250 g kotijuustoa
Kourallinen cashewpähkinöitä
(Tuoretta korianteria)
Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi. Kuullota sipulilohkoja n. 2 min öljyssä pannulla. Lisää tikka masala -kastike ja kookosmaito. Anna porista hetki. Sekoita lopuksi joukkoon kuutioitu kotijuusto ja pähkinät. Nosta pannu heti sen jälkeen pois liedeltä. Viimeistele kastike halutessasi korianterilla.
PAISTETTU TOMAATTIRIISI (neljälle)
6 dl vettä
½ tl suolaa
3 dl basmatiriisiä
2-3 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Vajaa rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 tl Välimeren yrttiseosta
Mustapippuria ja suolaa
Kiehauta suolalla maustettu vesi. Lisää kattilaan riisit ja keitä pakkauksen ohjeella mainittu aika tai kunnes riisi on kypsää. Nosta riisi sivuun odottamaan.
Kuori ja hiennonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Puolita tai viipaloi kirsikkatomaatit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää tomaatit ja anna niiden tovi "muhjaantua" kuumalla pannulla. Mausta seos. Kaada lopuksi keitetyt riisit pannulle. Sekoita ja anna paistua hetki.
Vinkki: voit käyttää myös edellisenä päivänä riisiä!
Patakin tuotteet ovat muutenkin niin hyvät:) Mä rakastan heidän mangopikkelsiä:)
VastaaPoistaMangopikkelsiä en oo maistanut. Tarttee vissiin testata (sekin)!
PoistaMietin muute pitkään tätä postasta tehdessäni, taipuuko nimi Patakin vai Patak'sin. Valitsin jälkimmäisen, mutta sinun kommentissa tuo Patakin kuulostaa taas paremmalta. Äääh.
Miksei purkkeja voisi välillä käyttää? Varsinkin, sisältä löytyy jotain laadukasta ja hyvää. Suomesta ei välttämättä aina edes saa kaikkia niitä ainesosia, joita tuoreena tarvittaisiin kastikkeen itse tekemiseen. Eikä minulla ainakaan osaaminenkaan riitä sentään ihan kaikkeen.
VastaaPoistaTotta. Täältä lähiöstä eksoottisia aineksia on oikeasti mahdotonta löytää, eikä aikani vain yksinkertaisesti riitä kivijalkaputiikeissa juoksemiseen parin ainesosan takia.
PoistaRealisti turvautuu välillä purkkeihin, varsinkin hyviin sellaisiin. Aasialainen ruokakulttuuri on ainakin meikäläiselle sen verran vierasta valmistaa, että mielelläni varsinkin arkisin oikaisen hieman ja syön mieluummin hyvää purista kuin pahaa alusta asti itse tehtyä... Kiitos siis vinkistä! :)
VastaaPoistaMinäkin tunnustan, ettei aasialainen ruokakulttuuri ole ihan hanskassa. Tunnistan kyllä suurimman osan ruuista ja raaka-aineista, mutta jos lähden valmistamaan ruokaa alusta asti itse, kompastun viimeistään mausteisiin ja niiden suhteisiin. En saa makuja jostain syystä balassiin, vaikka noudattaisinkin reseptiä. Siksi on kiva, että on olemassa myös näitä puolivalmisteita, joissa lopputulos on aina tasalaatuista ja maut balanssissa ;)
PoistaHain ho pari purnukkaa ja testasin! Onnistumisen iloa ja ah, niin nopeaa. :)
PoistaLoistavaa, kiitos paljon vinkistä! Tämä kotiäiti suuntaa kans Punnitse ja säästään hakemaan Patak'sia kokeiluun. Nimittäin joskus on vaan niin ihanaa, kun sen ruoan saa valmistettua suht helposti ja nopeasti, vaikka sitten laadukkailla puolivalmisteilla.
VastaaPoistaKomppaan viimeistä lausettasi täysin! :)
PoistaHyvin sanottu Mari! Joskus se vaan on autenttisempaa sieltä purkista.
VastaaPoistaAamen :)
PoistaPitäkööt noloina, minäkään en välitä :) Pari kuukautta sitten hehkutin blogissani tölkkipapuja valmiissa chilikastikkeessa ja myönsin olevani heikkona purkkivalmiiseen tillilihaan. Eikös pääasia kuitenkin ole, että lopputulos maistuu. Valmisteissa on toki valtavia eroja ja kikka piileekin siinä, että osaa valita juuri sen oikean purkin ;)
VastaaPoistahttp://halftenspydderestendog.blogspot.fi/2014/07/papupata.html
Hei, tölkkipavut chilikastiikkeessa OVAT hyviä! (Tillilihasta en sen sijaan sano mitään :D).
PoistaKiitos linkistä, käyn lukemassa!
Mä vannon täysin Pirkan (KYLLÄ!) intialaisten maustetahnojen nimeen. Ne ovat vielä aika edullisiakin, hintaa alta kolme euroa eikä mulla koskaan kulu koko purkki kerralla.
VastaaPoistaKäyn äärimmäisen harvoin K-ketjun ruokakaupoissa, mutta laitan hei vinkin korvan taakse, jos joskus tekee mieli hyvää intialaista eikä lähettyvillä oli Pataksia myyvää kauppaa :)
VastaaPoista