sunnuntai 21. syyskuuta 2014

SAG ALOO (INTIALAINEN PERUNA-PINAATTIPATA)


Tykkään Potluck by one -blogista.

Tykkään Potluck by one -blogista niin paljon, että odotan uusia postauksia kuin katumaasturikuski ensilumia. Olen fani, enkä vähiten esim. tämän postauksen takia. Uskon, että jo Terhin taito kirjoittaa riittäisi yksin syyksi palata blogiin kerta toisensa jälkeen, mutta pahus, mitä kuviakin se nainen räpsii!

Tykkään Potluck by one -blogista siksi, että luulen minulla ja Terhillä olevan aika samanlainen maku ruuan (ja leivonnaisten!) suhteen. Haluan nimittäin kokata läpi blogin koko reseptiarkiston. Olisiko se hullua? No ehkä vähän.

Tykkään Potluck by one -blogista, koska sieltä löysin tämän hykerryttävän hyvän sag aloon ohjeen. Vaikka saman niminen intialainen peruna-pinaattipata on käynyt kääntymässä keittiössäni paristi aiemminkin,  ei  se kertaakaan ole maistunut yhtä hyvälle kuin tällä nimenomaisella Terhin ohjeella valmistettuna. Siis kymmenen pistettä ja papukaijamerkki!


SAG ALOO (INTIALAINEN PERUNA-PINAATTIPATA) 4:LLE


3 tomaattia
1 sipuli
2 rkl punaista currytahnaa
1 kg perunoita
1 tl suolaa
Mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
2 tl kuminansiemeniä
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl kardemummaa
1 pss pakastepinaattia
1 tl sokeria

Seesamiöljyä (tai muuta pähkinä- tai wokkiöljyä)
Tarjoiluun maustamatonta turkkilaista jugurttia ja tuoretta korianteria

Pilko tomaatit ja sipulit muutamaan osaan ja laita ne currytahnan kanssa tehosekoittimeen. Tee aineksista tahna ja paista sitä seeamiöljyssä noin viitisen minuuttia.

Lohko perunat pienehköiksi paloiksi ja laita ne pannulle tomaatti-sipulitahnan joukkoon. Lisää suolaa, pippuria ja sen verran vettä, että perunat melkein peittyvät. Laita pannulle kansi ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä. Ota kansi pois, nosta lämpötilaa ja anna seoksen kiehua kasaan noin vartin verran.

Kuumenna toisella pannulla lisää öljyä ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, pieneksi pilkottu chili ja mausteet. Ruskista, kunnes seos alkaa tuoksua. Lisää öljyseoksen joukkoon pakastepinaatti. Lisää lopuksi sokeri.

Yhdistä molemmat pannulliset ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sag aloota vielä sen verran, että pinaatin nesteet haihtuvat.

Tarjoile sag aloo maustamattoman jogurtin kera. Koristele annokset koriantrilla.

Resepi lainattu Potluck by one -blogista.



5 kommenttia:

  1. Ah, mäkin tykkään Potluck by one -blogista, juurikin samaisista syistä. Terhillä on niin upea tatsi kirjoittamiseen, mistä se nainen repii ne ideansa! Oon vähän kadekin.
    Pitää korvamerkata tää resepti ja tykästyä tähänki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kateutta on täälläkin ilmassa. Sillein hyvällä tavalla :)

      Poista
  2. Minäkin tykkään Potluck by one-blogista. Minäkin tykkään siitä juuri noista syistä. Minäkin voisin tykätä juuripa tuosta padasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että muutkin ovat löytäneet saman mahtavan blogin! Ja tätä reseptiä en voi muuta kuin suositella :)

      Poista
  3. Ah, kiitos uudesta blogivinkistä! Ruokablogien lukeminen on viime aikojen "ei ole inspiraatiota laittaa ruokaa" kaudesta johtuen jäänyt vähiin, mutta nyt on inspiraatio taas haussa ja into kokota suuri, joten ihana löytää uusia tuttavuuksia! Ja jäin jo nyt koukkuun, harmi kun tuolta muksujen huoneesta alkoi juuri saman tien kuulua sellaisia ääniä että perheen pienimpien päiväunet ovat varmasti ohitse! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...