sunnuntai 18. tammikuuta 2015

KVINOAGRATIINI SIENILLÄ JA MUNAKOISOLLA

 
Viime aikoina minusta on tuntunut, että olen blogiharrastuksestani huolimatta  jatkuvasti hieman jälkijunassa ruokatrendien kanssa. Kuulin esimerkiksi ramenburgerista vasta vuosi sen jälkeen, kun nuudelisämpylät olivat lähteneet valtaamaan maailmaa, ja ei, en todellakaan ole maistanut nyt niin supertrendikästä vietnamilaista pho-keittoa. Mitä se edes on? Kun lehtikaali uutisoitiin burgereitakin isommaksi hitiksi jenkeissä, nyrpistelin ajatukselle nenää kotisohvalla  ja googletin.. oi kyllä... reseptejä vuoden takaisesta trendiaineksesta kvinoasta. Et kyl' maar, tässä kirjoittaa kenties Suomen epätrendikkäin ruokabloggari. Bloggaan tänään siitä, mistä muut intoilivat jo eilen.

Mutta niin, niistä kvinoaresepteistähän minun piti kirjoittaa. Harras googlaus johdatti minut nimittäin Annie's eats -blogin sieni-gouda-kvinoa-paistoksen äärelle ja siitähän se uteliaisuus ja halu kokata taas lähti. Toimiiko kvinoa muka oikeasti mac'n'cheese -henkisessä gratiinissa? Poikkesin vain sen verran Annien reseptistä, että vähensin sienten määrää (+ sienilajien määrää) ja lisäsin joukkoon munakoisoa. Nyt kun ei todellakaan ole tuoreiden sienten sesonki ja asiasta muistuitti myös lähikauppani nuupahtanut sienitarjonta.

Ja että oliko hyvää? No KYLLÄ. Juuri täydellistä keskitalven mukavuusruokaa salaatin kanssa nautittuna. Ulkonäöllisestihän gratiini ei ehkä pärjäisi ruokamaailman missikisoissa, kuten kuvasta huomaa, mutta väliäkö sillä, kun maku on mahtava, Tehkää siis tätä!

KVINOAGRATIINI SIENILLÄ JA MUNAKOISOLLA


2 dl kvinoaa
4 dl kasvislientä (4 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio)
Öljyä paistamiseen
200-300 g herkkusieniä
1 pieni (n. 400g) munakoiso
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 dl ranskankermaa
150g goudaa raastettuna (tai muuta voimakasta juustoa)
Suolaa ja mustapippuria

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi kattilassa. Lisää kvinoa ja kypsennä keskilämmöllä kannen alla n. 15 min tai pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Pese ja viipaloi herkkusienet. Pese ja kuutioi munakoiso. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta juusto valmiiksi.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Öljyä saa olla aika reilusti, sillä munakoiso imee sitä rutkasti itseensä. Kuullota sipulia ja valkosipulia. Lisää muanakoistot, sienet ja timjami. Paista, kunnes munakoisot ja sienet ovat saaneet hennon rusketuksen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Yhdistä kvinoa, sieni-munakoisopaistos, ranskankerma ja 2/3 juustoraasteesta. Maista ja lisää suolaa, jos tarve. Kippaa seos voideltuun uunivukaan ja ripotele loput juustoraasteet päälle.

5. Gratinoi paistosta uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja kuplivaa.



2 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa tosi hyvältä! T. Toinen epätrendikäs ruokabloggaaja :)

    VastaaPoista
  2. Eikös kuulostakin! Suosittelen kokeilemaan! Ja kivaa, etten ole ainoa epätrendikäs :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...