perjantai 9. tammikuuta 2015

PARASTA JUST NYT - TAMMIKUU

Sain viime toukokuussa kuningasidean listata teille sen hetken eniten inspiroivia ja parhaiten maistuvia asioita blogini aihepiiristä. Se kuningasidea löytyy edelleen Bloggerin luonnoskansiosta - sisältäen pelkän otsikon.

Tyhjä unohdettu luonnos muistui nyt mieleeni, kun Suolaa & hunajaa -blogi lanseerasi joulukuussa saman henkisen parasta juuri nyt -palstan. Mitäs jos minäkin, sittenkin? Se on nimittäin tosi asia, että välillä mieleen ryöpsähtelee paljonkin hehkutettavan arvoisia asioita, joista ei kuitenkaan riitä aihetta kokonaiseen omaan blogikirjoitukseen. Kuten esimerkiksi tällaisia:

Lohiperunalaatikko piparjuurituorejuustolla.

PIPARJUURITUOREJUUSTO LOHI-PERUNALAATIKOSSA. Kikka kolmonen jokaiselle kokille, joka haluaa tästä klassikkoruuasta vieläkin maukkaampaa: ennen uuniin laittoa viimeistele vuoka lusikoimalla pinnalle purkillinen Cantadoun piparjuurituorejuustoa. T O I M I I.

JAMIEOLIVER.COM. Vaikka Jamien naama ja maneerit televisiossa jo kyllästyttävät, ei se poista miehen vaatimatonta titteliä omana ruokajumalanani. Jamien sivuilla viihtyisi kepeästi tunnin ellei parikin raksimassa reseptejä to do-listalle ja nauttimassa taidokkaiden ruokakuvien ja annosten viitoittamasta ruokapornosta. Netin eittämättä paras ruokasivusto!

Vegechili.

VEGECHILI. Tämä lempparein kasvisruokani sopii hyiseen tammikuuhun(kin). Mausteisen tomaatti-papusoosin, lähi-idän mausteilla kruunatun uunibataatin, guacamolen ja ranskankerman liitto on vaan lyömätön. Ohje vegechiliin löytyy täältä.

HEDELMÄT. Kuulun siihen monotoniseen ryhmään, joka vuoden vaihtuessa julisti aloittavansa terveellisemmän elämän ja vaihtoi ainakin karkit luonnollisempiin makeisiin. Suurin fixaationi on tällä hetkellä vihreät viinirypäleet ja kiivi, jota järkytyksekseni pystynkin syömään. Nuorempana (ja varmaan vieläkin siitepölykauden aikana) sain silmät vuotamaan ja kitalaen verille silkasta kiivin ajattelustakin.

HERNELEVITE. Todellakin. Muistelin eilen tätä ruokablogiskenen perinneherkkua vuodelta 2007 ja iltaan mennessä olinkin jo päällystänyt sillä kaikki leipäni. Ai että. Ohje tahnalle löytyy vaikkapa Unelias kokki -blogista, vuoden 2007 arkistoista tietenkin.

SYNTYMÄPÄIVÄT. Juhlakausi ei lopu meillä loppiaiseen, vaan joulukrääsän pois siivoaminen antaa vain mojovan lisäsysäyksen lapsen synttäreiden suunnitteluun. Pop up kemuihin lähti jo tilaus mustista ja valkoisista ilmapalloista ja ensi viikolla suuntaan Confetin Tuusulan myymälään kuluttamaan. Ajattelin leipoa tänä vuonna panda-kakun, ehkä vähän tämän tyyppisen.  Kuppikakutkin voisi koristella samalla teemalla.  Vaikka tänä vuonna juhlimme meidän kaksivuotiasta ihan vain aikuisten sukulaisten kesken, en malta millään olla panostamatta koristeluihin ja teemaan. Ja ainiin, olihan ne omatkin synttärit jo 5.1.!


Mitä mieltä olette tällaisista postauksista aina sillon tällöin tai kerran kuussa? Onko näissä mitään järkeä? Kiinnostaako ketään edes?

7 kommenttia:

  1. Minua ainakin kiinnostaa :-)
    Ei vais, pienten suosikkien ja hyvien juttu on aina hyvästä, niin minä sen ajattelin.
    Jamie Oliver on kyllä hämmentävä kaveri, vuodesta toiseen taso pysyy korkealla. Lehtikin on ihan superia. Erinomainen tiimi takana, selvästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, että kiinnostaa :).

      Jamie Oliver on i h a n a. Ei siitä pääse yli eikä ympäri. Tosin äitiyslomalla tuli katsottua vähän liian monta jaksoa herran tv-ohjelmia - niitä kun tuli joka tuutista ja juuri sopivasti keskellä päivää. Mittani ns. täyttyi.

      Jamien lehteä olen ostanut vain parin numeron verran. Nyt tuntuu, etten jaksa syventyä edes suomenkielisiin ruokalehtiin, joten siitäkin syystä olen jättänyt ne kauppojen hyllyyn.

      Poista
  2. Hei, kiinnostaa kyllä:) Olen seurannut pitkään blogiasi, alkujaan paljolti kasvisruokien vuoksi, mutta edelleen käyn säännöllisesti tsekkaamassa, mitä uutta postaat, vaikka olisikin lihaisampaa :) /Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla! :). Näitä saa siis kirjoitella lisää. Ajattelin jotain kerran kuussa -tahtia. Kuukaudessa tällaisen tuuliviirin innostuksenkohteetkin ehtii sopivasti vaihtua.

      Poista
  3. Kiinnostaa! Niistä voi hyvinkin poimia ideoita itselleen.
    Onko muuten tuo lohilaatikko sun reseptiarkistossa, kuulostaa kokeilemisen arvoiselta! Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, lohiperunalaatikon ohje jakoon!

      Poista
    2. Ei taida lohilaatikkoa löytyä (piti ihan googlettaa ja tarkistaa...), mutta kirjoitan sen tähän kommenttiin :). Aika tavallinen reseptihän tämä on ja luulen, että oon sen poiminut alkujaan köksänkirjasta tmv.

      1 kg perunoita
      pätkä purjoa
      n. 400-500 g lohta (välillä käytän graavi- ja savulohtakin)
      4 dl kermaa
      runsaasti tuoretta tilliä
      suolaa
      valkopippuria
      luomusitruunan raastettu kuori (ei välttämätön)
      1 rasia piparjuurituorejuustoa (ei välttämätön)

      Kuori ja viipaloi potut. Huuhtele ja viipaloi purjo. Paloittele lohi. Lisää kaikki ainekset voideltuun uunivuokaan, sekoita, ja lusikoi päälle piparjuurituorejuusto nökäreinä. Paista 200-asteisessa uunissa n. tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä (paistoaika riippuu perunaviipaleiden paksuudesta).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...