tiistai 15. marraskuuta 2011

Melanzane alla Parmigiana - munakoisovuoka

Keskustellaanko vaihteeksi hetki siitä, miten masentavaa on olla ruokabloggaaja pimeässä marraskuussa, kun kaikki arkiruuat näyttävät kuvissa pelkiltä kellertäviltä yrjöläjiltä? Ai ei vai. No kerron siinä tapauksessa siitä, miten parasta on tulla kotiin kiipeilemästä kädet ryytyneinä ja löytää keittiönpöydältä juuri uunista nostettu melanzane alla parmigiana eli munakoisopaistos. Jos ette ole jo oppineet, rakastan munakoison, tomaatin ja mozzarellan liittoa enemmän kuin pieniä koiranpetuja, joten hurmos oli ennalta arvattavissa.

Kelpaisiko tämä ohje munakoisovuoan perään haikailleelle Hosulillekin? :)



MUNAKOISOPAISTOS (neljälle)

3 keskikokoista munakoisoa
1 kg tuoreita tomaatteja TAI 2 tlk kuorittuja tomaatteja TAI 2 tlk tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä
pieni sipuli
nippu basilikaa
250 g mozzarellaa
150 g parmesaaniraastetta
3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria

1. Pese munakoisot ja poista kannat. Leikkaa koisot pituussuunnassa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi, ripottele niiden päälle suolaa ja jätä "itkemään" puoleksi tunniksi.
2. Tee tomaattikastike. Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa ne ensin (upota tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, jotta saat kuoret irti). Kuullota hienonnetut valkosipulinkynnet ja sipuli öljyssä ja lisää paloitellut tomaatit. Sekoita joukkoon pienityt basilikanlehdet ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
3. Pyyhi munakoisoviipaleiden pinnalle noussut neste talouspaperilla. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja paista munakoisoviipaleet molemmin puolin kullan ruskeiksi.
4. Peitä uunivuoan pohja munakoisoviipaleilla, aseta seuraavaksi muutama mozzarellaviipale, kaada ohut kerros tomaattikastiketta, revi päälle muutama basilikanlehti ja ripottele lopuksi parmesaanraastetta. Jatka kerrosten asettelemista niin, että päällimmäiseksi tulee tomaattikastike ja loput parmesaaniraasteesta.
5. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Paistos on valmis, kun munakoisot ovat läpeensä kypsiä ja pinta on saanut kauniin värin.

Alkuperäinen ohje: Marja Lindfors, Cucina Povera & ruokia Etelä-Italiasta


12 kommenttia:

  1. Oijooi, tämä on kyllä überhyvää! Anoppikandidaattikin oli taannoin ihan haltioissaan ja uteli multa ohjetta. Vähän ikävä oli myöntää, että poikakaveri sen safkan oikeastaan oli laittanut enkä minä tiennyt että miten :D Kiitos siis ohjeesta, nyt alan ehkä itsekin salaa harjoitella!

    VastaaPoista
  2. Mä olisin kyllä valmis keskustelemaan myös talvisten sisävalokuvausolosuhteiden problematiikasta...aina vähän helpottaa kun saa päästää höyryjä asian tiimoilta ulos!

    luulenpa, että myös tämä munakoisovuoka saattaa olla lääke kaikenmpoiseen ketutukseen, sen verran herkun näköistä!

    VastaaPoista
  3. Oi kelpaa! Näyttää herkulliselta kellertävästä valosta huolimatta.

    VastaaPoista
  4. Tiia: ollos hyvä vaan :D

    Nanna: ewww, tästä samasta aiheesta olen ainakin minä kitissyt joka vuosi tähän samaan aikaan. Ja luulenpa, että lukijoita se jo kyllästyttää :D. Mutta ärsyttäväähän tämä pimeys on. Kaikki kuvat tarttis ottaa viikonloppuna, koska se on ainoa ajankohta, jolloin olen valosaan aikaan kotona.

    Hosuli: Hyvä :)

    VastaaPoista
  5. ... Ja tuli muuten hyvää. :D

    VastaaPoista
  6. miisa/peikkolapsi15/11/11 19:50

    ei vitsi ku luin tota ohjetta ja kattelin ni mietin et onko tää tosta cucina povera & ruokia etelä-italiasta -kirjasta ja onhan tää :D vaikuttikin niin tutulta, kun siis mulla on se kirja ja tein eilen illalla kauppalistaa johon laitoin nää ainekset. hyvä synkro! tätä valmistuu huomenna omassa uunissa :)

    VastaaPoista
  7. Uuh, mikä resepti. Tuli välitön nälkä.

    VastaaPoista
  8. Tiia: Siistii! Olit nopee :)

    miisa: Mikä synkro! Aika vähän olen tuota kirjaa itse selannut. Ilmeisesti kannattaisi :)

    Hannele: Itsehän ajattelin tehdä tätä taas viikonloppuna itselleni, kun Tuomas on matkoilla :D. Ai mikä addiktio...

    VastaaPoista
  9. Joo, mäkin haluan keskustella pimeyden ankeudesta! Täytyy ehkä askarrella sellainen pahvitaulu jonka keskellä on reikä josta ruoka näkyy, ympärys olisi joku designlehden mieletön ja valoisa keittiö. Ja sitten kaikki ruoat näyttää aivan ihanilta sen keskellä.

    Tää munakoisovuoka kyllä näyttää ihanalta ilman kulissejakin, ah.

    VastaaPoista
  10. miisa/peikkolapsi17/11/11 23:45

    no ja olipahan muuten hyvää! suorastaan syntisen juustoista... ja meinas kyllä aamulla mennä hermot ku paisteli kahdella pannulla niitä suikaleita... mutta vaivan arvoista tosiaankin <3
    kirjasta suosittelen aivan erityisesti sitä avokado-katkarapu-pastahässäkkää eikä se juustopolenta-uunijuttukaan hassumpaa ollut. :)

    VastaaPoista
  11. Jytis: HahAa, askertele samantien mullekin sellainen :D

    miisa: mahtavaa, että tykkäsit! Tuo paistelupuoli on ehdottomasti ärsyttävintä tämän ruuan valmistuksessa, mutta onneksi se on vaivan arvoista. Täytyy tsekata nuo suosittelemasi reseptit :)

    VastaaPoista
  12. Tuli testattua ja oli todella hyvää, kiitos reseptistä! :) Kirjoittelin tästä blogissanikin ja linkitin tänne. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...