maanantai 23. helmikuuta 2015

RULLAATI RULLAATI (KESÄKURPITSARULLAVUOKA)

Muistatkin varmaan vielä sen, kun kerroin pari viikkoa sitten yhteistyöstäni Blogiringin ja Valio Eila Kotijuuston kanssa. Tehtävänäni oli kehittää juustosta pari uutta reseptiä ja blogata ne, joten tässä tulee toinen kotijuustoreseptini. 

Ja voi ristus, miten hyvä resepti tuleekin!

Kesäkurpitsarullavuoka.
Idea tähän vuokaan lähti menneisyydestä. Yritin muutamia vuosia sitten toteuttaa yhtä netistä löytämääni kesäkurpitsarullavuokareseptiä, mutta siihen ei (muistaakseni)  tullut muuta tomaattikasiketta, kuin tölkki maustamatonta tomaattimurskaa ja kesäkurpitsojen sisäänkin rullattiin vain pelkkää kevytmozzarellaa, joka ensin suli liruksi uunivuoan pohjalle ja kittaantui sinne sen jälkeen niin pahasti, että tiskaria ihan itketti. Lopputulos oli mauton kasa tomaattimurskaa, kesäkurpitsaa ja klimppaantunutta mozzarella. Ei hyvä.

Uskalsin ottaa ruuasta revanssin vasta nyt, kun tutustuin Valion kotijuustoon. Se kun ei pehmeydestään ja vähärasvaisuudestaan (rasvaa 9%) huolimatta sula yhtä totaalisesti kuin mozzarella. Ja toden totta - tällä kertaa juusto pysyi rullien sisällä sulaen vain sillein ihanan täydelliseksi! Toki tuunasin vanhaa reseptiäni muutenkin ja maustoin tällä kertaa tomaattikastikkeen kunnolla ja käytin paljon yrttejä. Rullien sisään käärin myös prosciuttoa, mutta mielestäni sen voi jättää myös pois, jos ruokavalio ei kestä lihaa.

Kaiken kaikkiaan aika mieletön ruoka. Suosittelen kokeilemaan!


KESÄKURPITSARULLAVUOKA


Tomaattikastike:
2 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1 tlk (400g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua rosmariinia
3 rkl punaviinietikkaa
1-2 rkl hunajaa
Suolaa
Mustapippuria

Kesäkurpitsarullat
2 kesäkurpitsaa
150 g prosciuttoa
1 pkt Valio Eila Kotijuustoa
Kuivattua rosmariinia
Kuivattua oreganoa
Basilikanlehtiä

Pinnalle:
Runsaasti parmesaania raastettuna

Valmista tomaattikastike. Kuumenna öljy korkealaitaisessa paistinpannussa ja kuullota siinä hetki hienonnettuja valkosipulinkynsiä. Lisää tomaattimurska, kirsikkatomaatit, punaviinietikka ja mausteet. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä sen aikaa, kun valmistat kesäkurpitsarullat.

Vedä juustohöylällä kesäkurpitsasta pitkiä viipaleita. Puolita kotijuusto pituussuunnassa ja leikkaa kummastakin puolikkaasta 10-12 pienempää palaa.

Ota yksi kesäkurpitsasiivu kerrallaan käsittelyyn. Aseta kesäkurpitsan päälle ensin prosciuttosiivu, sitten kesäkurpitsasiivun toiseen päähän kotijuustopala ja juuston päälle pari basilikanlehteä. Ripottele siivulle vielä kauttaaltaan hieman kuivattua rosmariinia ja/tai oreganoa ja rulla sitten tiukaksi kääröksi siten, että juusto jää rullan keskelle. Valmista loput rullat samalla tavalla.

Tarkista tomaattikastikkeen maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaada kastike uunivuokaan. Asettele sekaan kesäkurpitsarullat ja raasta päälle reilusti parmesaania. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

http://www.blogirinki.fi/ 
Yhteisyössä Valio.


8 kommenttia:

  1. No joo! Näyttää superilta!
    Aika hauska, että mietin ensin munakoisosta hyvin samankaltaista reseptiä, mutta päädyin sitten viime viikkoiseen, salaattimaiseen juustoreseptiin. Eli luulen, että tämä reseptisi toimii myös munakoison kanssa.

    VastaaPoista
  2. Tiedätkös, mun piti alunperin kokeilla valmistaa tätä samaa munakoisosta :D. Onneksi lähikaupan munakoisotarjonta petti. Tästä tuli meinaan ihan törkeen hyvää!

    VastaaPoista
  3. Näyttää todella herkulliselta! Täytyy kyl kokeilla.

    VastaaPoista
  4. On kyllä hyvänoloinen setti. Mä olisin varmaan laittanut ajattelematta kummemmin kinkun päälle, mutta se varmaan olis kuivahtanut niin. Mä voisin kokeilla tätä joku päivä munakoisolla, sillä himo jatkuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei se päälläkin menisi, jos hautaa rullat tomaattikastikkeen ja parmesaanin alle. Tapoja on yhtä monia kuin on kokkejakin! :). Munkin täytyy ehdottomasti tehdä tätä jossain vaiheessa munakoisosta!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...