tiistai 30. kesäkuuta 2015

PARASTA JUST NYT – KESÄKUU


TASTE OF HELSINKI 2015. Kesän ensimmäiset puistorieslingit skoolattiin Kansalaistorilla tuttujen valkoisten hiippatelttojen ja loistavien POPUP-ravintoloiden keskellä. Ehdin paikalle vain yhden kattauksen ajaksi, mutta ennätin onneksi maistamaan kaikki mielestäni mielenkiintoiset annokset.  Niistä oma lempparini oli Pastorin ceviche, mutta Kaskiksten  sokerisuolattu lohi ylti hyväksi (ja kauniiksi!) kakkoseksi. Mielenkiintoisin lautanen oli puolestaan Berthan verimarenkia ja pekonilta maistuvaa vanukasta(?) sisältänyt jälkiruoka ja juomien kuninkaaksi kiilasi Liberty or deadh -baarin Taste of Helsinki –cocktail hurmaavine minttupuskineen. Aivan huikeat festarit, aivan huikeat ruuat ja aivan huikeat juomat!  Ensi  vuonna ehdottomasti uudestaan ja tästä Emmi Nuorgamin kirjoituksesta inspiroituneena meinaan kaapata mukaani myös yhden pienemmän (tulevan) kulinaristin.


GRILLAUS. Tiedän, tämä oli jo viime kuun hiteissä. Listaan sen silti, koska tässä kuussa olen päässyt jo tositoimiin. Makkaran lisäksi sijasta grilliin on lennellyt niin erilaisia vartaita kuin varhaispottujakin. Yllä olevat täytety chilipaprikat tein Glorian Ruoka&Viini -lehden reseptillä: halkaistuihin ja siemenettömiin chileihin lusikoidaan tuoreella mintulla maustettua tuorejuustoa ja lykätään grilliin odottamaan kypsymistä.


BLOGIRINGIN KESÄJUHLAT.  Shokkipaljastus: huippujen sisältöyhteistyökuvioiden ja kamppisten lisäksi Blogiringin mimmit osaavat järjestää myös huippuja bileitä! Tänä vuonna perinteiset kesäjuhlat pidettiin Suvilahden Magitossa, jossa esim. bloggaajien vatsojen täyttämisestä huolehti mikäs muu kuin Richard McCormicin catering. Makeasta puolesta huolehti Dansukkerin kakkumestarikilpailu, johon osallistuneet kakut näet yllä. Ja juu-u, saatiin skaban jälkeen syödä niitä K A I K K I A.


MANSIKAT. Rakastan mansikkaa ja syön sitä  monta kourallista päivittäin aina vapusta syyssatoihin asti. Tätä kesä-heinäkuun taitetta odotan erityisen paljon, sillä se tietää myös kotimaisen mansikkasesongin kunnollista starttia. Tänä vuonna saan jännittää myös parvekemansikoiden kohtaloa. Ehdinkö syödä ne ennen lokkeja ja variksia?


KESÄ.This is it.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...