sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Salaatti halloumista ja tomaateista


Hiphei. Palauduin juuri viisuhumuiselta risteilyltä, jonka aikana elämänhaluni on muuttunut lähinnä horkaksi. Tuomas  kokkaa parhaillaan parsakeittoa uppomunalla - itse fokusoin kaiken energiani silmäluomien auki pitämiseen. Varmaan siis loistava hetki lykätä ilmoille vain tämä aivan ihana halloumi-tomaattisalaatti, johon lankesin Pippurimylly-blogin ansiosta. Vannon syöväni tätä koko kesän!

500 g kirsikkatomaatteja
2 kevätsipulia varsineen
1 rkl pieniä kapriksia
1 ruukku minttua
1 pkt (200-250 g) halloumijuustoa

Kastike:
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
suolaa, rouhittua mustapippuria


1. Puolita tomaatit ja laita ne tarjoilukulhoon. 
2. Hienonna kesäsipuli varsineen. Lisää se tomaattien joukkoon kapristen ja mintunlehtien kanssa. 
3. Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli ja yhdistä se öljyn ja sitruunamehun kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. 
4. Valuta seos tomaateille ja sekoita. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään 10 minuuttia. 
5. Viipaloi halloumi ja grillaa tai paista sitä pannulla, kunnes se saa kauniin värin pintaansa. Laita lämpimät juustopalat salaattiin ja tarjoa heti.

Ps. Vannomisesta puheenollen - kuka muu lupasi viisuilevansa ensi vuonna tämän vuoden voittajamaassa ENNEN kuin koko Euroviisufinaali oli edes alkanut? Eh heh. Ja sanonpahan vaan, että niiiiiin väärä maa voitti.

7 kommenttia:

  1. Heh, lystikästä matkaa vaan Azerbaidzaniin! (kertakaikkisen kammottava biisi kyllä)

    Musta vähän tuntuu, että itselläkin tulee pupellettua tätä salaattia vielä monet kerrat tänä kesänä.

    VastaaPoista
  2. Vähä oli järkytystä ilmassa, kun googletin, missä koko Azerbadzan edes sijaitsee :D.

    Tuo salaatti on niiin nam.

    VastaaPoista
  3. Mää oon käyny Bakussa! Kyllä sinne kannattaa mennä, ruoka on hyvää :)

    VastaaPoista
  4. Näyttää ja kuulostaa siltä että kokeilen heti huomenna :P

    VastaaPoista
  5. ellu: AI OOT VAI? Vitsit, pitäisköhän rohkaistua :)

    Kaisa: kannattaa ;)

    VastaaPoista
  6. Mikä ihana salaatti. Halloumi, kevätsipuli, tomaatti, aah. Ei mulla mittään tämän syvällisempää.

    VastaaPoista
  7. Hosuli, syvällisyys on ihan yliarvostettua ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...