sunnuntai 22. toukokuuta 2011

...ja tunteja myöhemmin

Tadaa! Nokkoslätyt onnistuivat yli hatarien odotuksien! Valmiiden lettujen kanssa nautittiin sitten salaattia ja fetatahnaa! Aaaaah!


n. 100 g ryöpättyjä tai nuoria silputtuja nokkosenlehtiä
2 luomukananmunaa
5 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
1 tl suolaa

1. Kerää nokkoset puhtaasta paikasta. Ryöppää, jos on tarvis, eli huuhdo ja kiehauta.
2. Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon muut aineet.
3. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi.

Pssssst. Maasta puskevia nokkosia kannattaa hyödyntää juuri nyt, sillä nuorina versot ovat parhaimmillaan. Nokkosessa on runsaasti elimistölle terveyttä tuottavia aineita, valkuaisaineita, hiilihydraatteja, vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, kuituja ja flavoneja. C-vitamiinia siinä on kolminkertaisesti appelsiiniin verrattuna ja hivenaineita paljon enemmän kuin pinaatissa. Nokkonen lisääkin sekä sellaisenaan että ryöpättynä monien ruokien ravintopitoisuutta ja antaa suolaisiin leivonnaisiin hyvän maanlähesen maun. Tämän illan missionamme on paistaa vielä nokkosfocacciaa :)


2 kommenttia:

  1. Mihin ryöppäyksellä nokkosen kohdalla pyritään, jos ryöppäämättäkin niitä voi käyttää? Miten itse olet menetellyt?

    Kiitos muuten ihanasta blogistasi, yksi parhaista on se!

    VastaaPoista
  2. Hei Kukka! Anteeksi, että vastaustani sai odottaa. Vanhat (ne tummanvihreät ja isolehtiset) nokkoset ryöpätään pääsääntöisesti aina. Nuoret alkukesän nokkoset kelpaavat taas sellaisenaan, jos kädet kestää niiden käsittelyä. Miksi, niin sitä en valitettavasti tiedä. Ainakin ryöppäys polttaa poltinkarvat ja toisaalta siten nokkosia voi myös säilöä (ellei halua kuivata).

    Ja kiitos kaunis :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...